Чортків online

Із зустрічі з приватними перевізниками

Міський голова Володимир Шматько: 
“З 1 листопада п.р. жоден приватний перевізник не буде працювати неофіційно”.

Таку вимогу висунув очільник міста на зустрічі з приватними перевізниками, які надають послуги таксі жителям міста Чорткова.

Ситуація, що склалась на ринку перевізників потребує негайного вирішення.
На території міста таким видом підприємницької діяльності займаються більше 200 чоловік, проте, за даними Чортківської ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області лише три особи, які надають послуги таксі, зареєстровані як приватні підприємці, та, відповідно, сплачують податки до державного і міського бюджетів.

Володимир Шматько запропонував присутнім варіанти вирішення цієї проблеми.

Зокрема, об’єднатись у спілку, голова якої реєструється як приватний підприємець та може наймати на роботу до 50 чоловік. В результаті як приватний підприємець він укладає з усіма найманими працівниками офіційний договір, сплачує єдиний податок, а також відрахування до Пенсійного фонду і військовий збір, а наймані працівники сплачують ПДФО (податок із заробітної плати) та військовий збір. Таким чином, і міський бюджет поповнюється, і нелегальні перевізники починають працювати у правовому полі.

Наступна пропозиція — це кожен надавач послуг таксі реєструється як приватний підприємець та, відповідно, сплачує податки до державного і міського бюджетів.

Присутнім також запропоновано варіант щодо створення комунального підприємства по здійсненню перевезень. Цей досвід успішно втілений в інших містах України.

Зустріч відбулась за участю заступників міського голови Романа Тимофія, Олега Недокуса, начальника відділу ЖКГ Василя Воціховського, представників територіальних органів влади — Чортківського районного центру зайнятості, об’єднаного Управління Пенсійного фонду України, Чортківської ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області.

Впродовж зустрічі представники міської та територіальних органів влади відповіли на запитання присутніх та пообіцяли допомогу та сприяння у наданні необхідних правових послуг.

Підбиваючи підсумки наради, міський голова Володимир Шматько зазначив, що працюючи в правовому полі перевізники поповнять міський бюджет відповідними коштами, які будуть спрямовані на розвиток Чорткова.

“Місто в якому ми живемо — це наш спільний дім і кожен з нас має вносити свій посильний вклад у його розвиток. Поступ вперед неможливий без активності всієї громади, чесно сплачених податків, партнерських відносин влади і бізнесу. Тож, працюймо спільно на взаємовигідних умовах, творімо новий Чортків разом!”,- сказав очільник міста.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту