Чортків online

Із чергового засідання виконкому

На черговому засіданні виконкому, яке провів заступник міського голови Роман Тимофій розглянуто 35 питань, включених до порядку денного.

Перед тим як перейти, безпосередньо, до розгляду питань порядку денного члени виконавчого комітету заслухали інформацію представників Чортківського районного комунального підприємства “Архітектурне бюро” (директор – Антон Юзик, архітектор – Михайло Гівчак) щодо розміщених тимчасових споруд на території Чорткова та їх архетипів. Обговоривши запропоновані варіанти зовнішнього вигляду малих архітектурних форм (МАФів), кіосків, розміщених на території міста, прийнято рішення включити це питання до порядку денного наступного засідання виконкому з метою подальшої розробки комплексної схеми розміщення цих об’єктів у відповідності з встановленими нормами.

Впродовж засідання заслухано роботу відділу з питань державної реєстрації Чортківської міської ради. 
Як повідомила начальник відділу Ганна Кельба згідно з завданнями та повноваженнями відділу протягом 2017 року працівниками здійснено 7716 реєстраційних дій, з них – 1025 щодо реєстрації права власності на нерухоме майно, а також надання інформаційних довідок про об’єкти та суб’єкти нерухомого майна, 2054 щодо реєстрації місця проживання особи, з них здійснено 1117 – дії щодо реєстрації місця проживання особи, 1136 дій щодо зняття з реєстрації місця проживання, окрім цього видавались довідки про реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання -191. Також постійно проводилась значна кількість реєстраційних дій з проведення змін та доповнень до діяльності юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, оформлення та видачі виписок та витягів з ЄДР та ін.
За надані послуги до міського бюджету надійшло 142995 грн.

Заслухавши та обговоривши інформацію начальника відділу з питань державної реєстрації Ганни Кельби члени виконавчого комітету вирішили взяти її до відома, роботу відділу визнали задовільною. Разам з тим, рекомендовано вдосконалювати систему у сфері державної реєстрації, розробляти та впроваджувати заходи для скорочення термінів та спрощення механізмів державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

З метою впровадження єввропейських стандартів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, спрямованих на створення сприятливих умов для отримання фізичними особами адміністративних послуг, забезпечення реалізації гарантованого державою права на шлюб, у відповідності до вимог розпорядження Кабінету Міністрів України “Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу” члени виконавчого комітету схвалили запропонований проект рішення “Про внесення змін до Статуту комунального підприємства “Чортків-дім”, доповнивши Статут підпунктом “надання послуги з організації проведення державної реєстрації шлюбу”.

Прийняте рішення дає змогу Чорткову приєднатись до переліку міст, на які поширюється пілотний проект «Шлюб за добу» – це Луцьк, Дніпро, Вінниця, Миколаїв, Кам’янець-Подільський, Рівне, Житомир, Харків, Івано-Франківськ, Ужгород, Суми, Чернігів, Чернівці Тернопіль та ін.

За вагомий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, формування духовних і моральних якостей члени комісії підтримали клопотання перед Тернопільською обласною держадміністрацією про присвоєння почесного звання “Мати-героїня” двом багатодітним матерям – жителям Чорткова, які виховують по шестеро дітей.

Розглянувши та обговоривши усі питання порядку денного, по кожному з них члени виконкому прийняли відповідні рішення, деякі з них направлено на доопрацювання.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту