Чортків online

У Чорткові відзначили День Гідності і Свободи

Сьогодні українська спільнота відзначає 4-ту річницю Дня Гідності та Свободи на честь двох визначних подій в історії нашої країни: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності кінця 2013 року – початку 2014 років.

У День віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які повстали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, на центральній площі Чорткова – Героїв Євромайдану відбулось народне віче.

Всечесні отці разом із представниками міської, районної влади, школярами, студентами, громадськістю помолились за убієнних.

Усім Героям, які понад усе любили свою землю й заради торжества справедливості пожертвували своїм життям, навіки пішовши від нас, присутні поклали поминальні свічі.

Міський голова Володимир Шматько:
«Вже багато століть ми боремось, вмираємо, не здаємось за рідну землю, за нашу країну. Чому ми перемогли у 2014 році і відстояли свою гідність ціною людських життів молодих хлопців і дівчат? Тому, що на Майдані нас було багато. Потім почалася війна… Чому ми вистояли? Тому, що ми всі мобілізувалися – від волонтерів до добровольців і солдат Української армії.

А що ми маємо сьогодні? В момент виконання Гімну України деякі жителі нашого міста проходили поза нашими плечима і не зупинились, не зупинились вони і тоді, коли всечесні отці у спільній молитві з нами мовили «Отче наш». Про що це говорить? Це говорить про те, що ми не об’єднані, що нас знову мало…

Допоки ми не зрозуміємо, що таке дійсно любити Україну, віддати за неї життя як Небесна Сотня, яка стояла під кулями снайперів практично беззахисними, допоки в країну приходитимуть до влади ті, хто не любить Україну.

Пам’ятаймо, що лише єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків, усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Тому наш святий обов’язок – зберігати і захищати цей безцінний скарб. Нехай у цьому допоможе нам Господь! Слава Україні! Героям слава!».

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту