Чортків online

У Чорткові вшанували день пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років

25 листопада – 85 річниця Дня пам’яті жертв голодоморів, щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада.

Традиційно в цей день громадяни міста збираються біля пам’ятного Хреста для того, щоб разом з жителями всієї України помолитись за душі загиблих від геноциду української нації.

У спільній молитві об’єднались народний депутат України Олег Барна, міський голова Володимир Шматько, секретар міської ради Ярослав Дзиндра, заступники міського голови Роман Тимофій, Олег Недокус, депутати та працівники міської ради, представники районної влади, студентство, учні, громадськість.

Молебень за жертвами Голодомору відправили Преосвященний Владика Дмитро Григорак, всечесні отці.

Звертаючись до присутніх, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, зокрема, сказав: «Ми маємо завжди пам’ятати про жертв геноциду не для того, щоб комусь помститись, чи тримати зло на когось, а для того, щоб бути! Ми не просто населення на цій землі, ми є народ, ми – нація, яка знає і пам’ятає свою історію».

Отець Михайло Левкович зазначив: «Допомогти багатостраждальному українському народу в силі лише сам народ. Тільки своїми конкретними діями, а не пустими словами ми можемо щось змінити. Складаю сьогодні велику подяку міському голові Володимиру Шматьку за приведення до належного стану території біля пам’ятного Хреста. Своїм прикладом очільник міста показав: потрібно не тільки пам’ятати, а й щось робити для того, щоб цю пам’ять зберегти!».

О 16:00 присутні долучились до загальнонаціональної хвилини мовчання, після чого принесли свічки до пам’ятного Хреста.

Міський голова Володимир Шматько, звертаючись до присутніх, закликав завжди пам’ятати про ці страшні сторінки історії України, бути свідомими громадянами свого міста, держави.

«Цього дня потрібно не тільки нам, присутнім сьогодні біля пам’ятного Хреста, віддати шану безневинно замордованим жертвам Голодомору, а й спонукати інших, друзів, родичів, сусідів до спільної молитви. І тоді, наступного року з нашого багатотисячного міста Чорткова прийде набагато більше громадян, які запалять свічку пам’яті…

Тільки об’єднавшись, український народ отримає справжню силу і тоді жоден агресор світу не зламає української нації!»,- сказав очільник міста.

 

 

 

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту