Чортків online

Із звіту Чортківського міського голови

У неділю, 26 листопада у РБК ім. К. Рубчакової відбувся звіт Чортківського міського голови Володимира Шматька за 2017 рік, звіт депутата Тернопільської обласної ради від м. Чорткова Любомира Білика за 2017 рік та громадське обговорення проекту бюджету м. Чорткова на 2018 рік.

Перед тим як приступити до обговорення теми зустрічі, міський голова Володимир Шматько запропонував вшанувати хвилиною мовчання і спільною молитвою жертв Голодомору 1932-1933 років.

Далі, присутні у залі, а це депутати та працівники міської ради, члени виконавчого комітету, керівники комунальних підприємств та навчальних закладів міста, громадськість долучились до спільного обговорення здобутих досягнень та проблемних питань життєзабезпечення міста Чорткова.

Володимир Шматько:

“Сьогодні я звітую перед вами як людина, яка вже 2 роки працює на посаді міського голови. У минулому, 2016 році ми формували колектив, команду, дізнавались про те, що таке управління містом. Нами було підписано дуже багато офіційних документів, які стали свідченням того, що місто Чортків має бажання розвиватись на рівні країни й на рівні Європи. Про нас дізналися деякі міжнародні організації, з нами підписали різні меморандуми про співпрацю. Ми стали підписантами 8 важливих документів, що стануть результативними вже у найближчі 2-3 роки.

Управляти містом – це не просто вирішувати питання тротуарів, доріг тощо. Статус міста обласного значення дає нам право напряму спілкуватись з різними міністерствами і відомствами, а це є і престижно, і дієво. Сьогодні про Чортків і його проблеми добре знають у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерстві фінансів України, Міністерстві освіти і науки України.

Це говорить про те, що ми не сидимо на місці, а за допомогою наших колег, однодумців, партнерів, друзів таких як Любомир Білик, Степан Барна, правління Асоціації міст України, інших міських голів нас підтримують на рівні України.

Сьогодні у цьому залі є колектив міської ради, люди, які беруть безпосередню участь у розвитку Чорткова, є комунальні служби, відповідальні за свій напрямок роботи.

2017 рік став для нас роком початку маленького розвитку. Чому маленького? Тому, що ми ще продовжуємо віддавати борги попередніх років, тому, що ми нарешті почули позицію Уряду відносно наступного бюджетного року, бо дуже важко управляти містом, коли ти не знаєш, що в грудні прийме Верховна Рада, яким буде головний документ країни — Державний бюджет України.

У звіті, який буде запропоновано вашій увазі детально проаналізовано кожну цифру. Моя мета – довести до вас наш бюджет, щоб ви знали про кожну гривню як доходів так і видатків. Тоді буде розуміння чому у місті неможливо змінити все одночасно.

Звіт, який я презентую сьогодні буде опубліковано в ЗМІ, розглянуто на черговій сесії міської ради і я сподіваюсь, підтримано депутатським корпусом.

Для мене особисто важливими пріоритетами, над якими я працював два роки — поліпшення екологічного стану в нашому місті. Екологія займає важливе місце в моєму житті, бо за першою вищою освітою я інженер – еколог, друга — державне управління. Завдяки вашій підтримці я працюю на посаді міського голови і для мене було надзвичайно важливим не допустити подальшого забруднення території Чорткова, відшукати можливість щодо вивезення сміттєвих відходів з території міста, втілити у життя проект будівництва каналізаційних очисних споруд. І сьогодні — це реальність. Можливо, не завжди оперативно і ефективно на даний час працює приватне підприємство “Катруб”, але робота триває і головний результат її — це вивіз сміття за межі Чорткова.

Звичайно, можливо, не все вдається, але я дуже хочу, щоб ми разом з вами брали активну участь в управлінні містом. Подавайте свої ідеї, пропозиції, зауваження. Завдяки новому веб-порталу ви маєте можливість подати онлайн-звернення до міського голови, електронну петицію до міської ради та ін.

Спільно з вами, за вашої активної участі і підтримки наш Чортків стане ще більш комфортним, зручним і безпечним містом для усіх його жителів”.

Далі очільник міста детально зупинився на усіх аспектах діяльності у 2017 році, презентував і прокоментував доходи і видатки по усім галузям, роботу структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств міста, відповів на численні запитання присутніх.

Про свою роботу як депутата обласної ради від м. Чорткова, керівника фракції “Блок Петра Порошенка” поінформував Любомир Білик.

Опісля міський голова Володимир Шматько запропонував перейти до обговорення проекту бюджету міста Чорткова на 2018 рік.

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту