Чортків online

У Чорткові продовжуються заходи задля енергоефективності міста

У міській раді відбувся семінар за темою:”Модернізація системи теплозабезпечення міста” за участю заступника голови облдержадміністрації Олега Валова, президента ВГО “Клуб мерів” Володимира Удовиченка, першого віце-президента ВГО “Клуб мерів” Олександра Мазурчака, керівника офісу по стратегічним проектам “ДТЕК ЕНЕРГО” Ігоря Маслова, заступника начальника Управління – начальника відділу співпраці з регіонами Управління заміщення традиційних видів палива Наталії Лагутіної, директора ТОВ “ТВФ ДІМОЛ” Олега Якобчука, міських голів та їх заступників з Тернопільщини, керівників комунальних підприємств, депутатів міської ради та ін.

Звертаючись до присутніх міський голова Володимир Шматько сказав:

“Мені дуже приємно, що вперше у Чорткові проходить такий практичний захід, покликаний поділитись досвідом та знайти відповідь на питання як рухатись у напрямку енергоефективності у містах. Тема теплопостачання, альтернативного теплопостачання, енергоефективність — це ті питання, які постають перед місцевим самоврядуванням. На конкретних прикладах маємо навчитись використовувати існуючі механізми для втілення їх у життя. Тема опалення в наших містах є актуальної з різних причин. Ми розуміємо, що централізована система опалення давно застаріла, втрати величезні, коефіцієнт корисної дії дуже низький. І сьогодні міські голови Тернопільської області й України просто зобов’язані розвивати і впроваджувати інновації в наших містах.

Я дякую усім організаторам і учасникам за можливість проведення цієї робочої наради, а саме: керівництву обласної державної адміністрації, ВГО “Клуб мерів”, міським головам Кременця, Почаєва, Гусятина, Бучача, Заліщики, заступникам міських голів з інших міст нашої області, керівникам комунальних підприємств, компаніям, які долучились до цього заходу.

Тернопільщина є лідером по об’єднанню територіальних громад, по втіленню децентралізації. І тому, позиція голови облдержадміністрації Степана Барни є абсолютно чіткою: Тернопільська область готова реформувати країну, починаючи з себе.

Чортків є містом, де активно працюють у напрямку енергоефективності.

У своїй презентації я хочу розповісти про успіхи моєї команди в Чорткові, про успіхи комунальних підприємств міста, наших громадян, про те, що нам вдалося зробити за 2 роки в галузі енергоефективності і енергозбереження”.

Володимир Петрович детально проаналізував ситуацію у цьому напрямку, поділився досвідом, відповів на запитання присутніх.

Організатори заходу презентували свої напрацювання, розповіли про проблеми законодавчого забезпечення реалізації модернізаційних програм у сфері теплозабезпечення міст та шляхи їх вирішення; про управління енергією в місті; інструменти для забезпечення фінансування модернізаційних програм міст, державні, грантові, кредитні; юридичні аспекти правильної подачі заявки на отримання фінансування; практичні кроки і досвід модернізації системи теплозабезпечення міста Трускавець та ін.

Зустріч відбулась у формі конструктивного діалогу, присутні не лише поділились своїм досвідом, а й знайшли відповіді на запитання як потрібно діяти, щоб наші міста, селища стали енергоефективними, а зекономлені кошти перенаправлені в інші сфери й галузі.

Своїми враженнями від участі у роботі семінару та перших успішних кроків на шляху до енергоефективного Чорткова поділився Президента ВГО “Клуб мерів” Володимир Удовиченко.

Зокрема, Володимир Петрович, зазначив:

“Хочу привітати громаду історичного міста Чорткова за вдалий вибір і подякувати його жителям за зрілість у виборі своїм мером Володимира Шматька. Я відчув подих мера нового покоління, який є фаховий в усіх питаннях життєзабезпечення Чорткова. Саме за такими молодими ініціативними людьми, які служать виключно своїй громаді — майбутнє.

Сьогоднішній захід, який проходить в рамках клуба мерів виводить нас на новий рівень запровадження сучасних технологій і ми обов’язково вийдемо на стандарти, які є кращими в Європі”.

Володимир Шматько:”Я дякую усім організаторам, колективу міської ради й тим, хто долучився до проведення нашої зустрічі. Вперше у цьому залі ми провели таку маленьку платформу дискусій як розвивати інновації в Чорткові, інших містах, селищах і Україні. Вірю, що це не останній захід і дуже хочу, щоб такі ж заходи відбувались у кожному містечку нашої країни і на прикладі Тернопільської області показували як потрібно рухатись вперед, втілювати закони в дію. Мрію, щоб Україна розпочала свій шлях розквіту саме з Чорткова. Бажаю усім вам здоров’я і Божої любові!

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту