Чортків online

Медична реформа у дії!

У Чортківському державному медичному коледжі відбулась установча зустріч “Підтримка розробки Плану розвитку Чортківського Госпітального округу”.

Оскільки тема реформування медичної галузі на первинному та вторинному рівнях особливо актуальна, виникла необхідність створення госпітальних округів.

Госпітальні округи – це функціональні об’єднання закладів охорони здоров’я, які розміщуватимуться на відповідній території та забезпечуватимуть надання вторинної спеціалізованої медичної допомоги населенню даної території.

За розробленим проектом, у 2019 році в Тернопільській області буде створено чотири госпітальні округи, а саме: Чортківський (Чортківський, Борщівський, Заліщицький, Бучацький райони, частина Гусятинського і Теребовлянського районів), Тернопільський (м. Тернопіль, Тернопільський, Підволочиський Збаразький, Зборівський, Гусятинський райони та частина Теребовлянського району), Бережанський (Бережанський, Козівський, Монастириський, Підгаєцький райони, частина Зборівського і Теребовлянського районів), Кременецький (Кременецький, Шумський, частина Зборівського та Збаразького районів).

З метою обговорити та узгодити основні підходи та етапи розробки багаторічного плану розвитку Чортківського госпітального округу за технічної підтримки Проекту USAID “Реформа ВІЛ-послуг у дії”, зібрались: депутат Тернопільської обласної ради, голова Чортківської госпітальної ради Любомир Білик, начальник Управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Богайчук, міський голова Володимир Шматько, секретар міської ради Ярослав Дзиндра, представники районної влади, головні лікарі закладів охорони здоров’я Чортківського госпітального округу й інші фахівці, які задіяні у впровадженні реформи охорони здоров’я.

Володимир Шматько:

Для нашого міста Чорткова дуже важлива реформа медицини та створення госпітального округу. Як би ми не будували країну, з яких аспектів не починали б, охорона здоров’я має бути найважливіша.

Бажаю нашій госпітальній раді позитивного результату, щоб кожна лікарня знайшла себе в цьому проекті та, звичайно, щоб здоров’я пацієнта було на першому місці.

Запевняю, що міська влада, депутатський корпус і я особисто будемо сприяти і підтримувати усі ваші починання”.

Команда Проекту USAID “Реформа ВІЛ-послуг у дії” , яка складається з керівника напряму з реформи охорони здоров’я Юлії Соколовської, фахівця зі стратегічного планування у сфері охорони здоров’я, ТОВ “Делойт Консалтинг” (США) Керелін Сміт та інших, презентували учасникам основні складові медичної реформи, надання технічної допомоги у реалізації Концепції розвитку системи громадського здоров’я, план впровадження автономізації медичних закладів.

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту