Чортків online

Чемпіон світу з кікбоксингу — гість Чортківської міської ради

Міський голова Володимир Шматько:
“Я надзвичайно радий нагоді представити нашого гостя, людину, яка по праву є гордістю нашого міста й України, чемпіона світу 2014 року з кікбоксингу Олександра Чупіля.
Традиційно у період Різдвяних свят додому, у рідне місто приїжджають наші жителі Чорткова, які певний час з різних причин знаходяться далеко за межами України.
На цій зустрічі маємо можливість почути розповідь нашого легендарного земляка про його становлення як спортсмена, про його шлях до успіху. Маю велике бажання, щоб про Олександра Чупіля дізнались не лише в Чорткові, у Тернопільській області, а й в Україні.
Тому, пропоную створити фан-клуб у нашому місті й активно підтримувати нашого героя, анонсувати його бої в ЗМІ, надавати всебічну підтримку наявними власними ресурсами й за допомогою української діаспори за кордоном, пропагувати і розвивати цей вид спорту у Чорткові поряд з футболом, баскетболом, волейболом тощо”.  
 
На запрошення очільника міста Володимира Шматька у міській раді відбулась прес-конференція за участі уродженця м. Чорткова, чемпіона світу 2014 року з кікбоксингу Олександра Чупіля.
 
У залі були присутні секретар міської ради Ярослав Дзиндра, тренер з пляжного волейболу серед дівчат, вчитель фізичної культури Чортківської гімназії ім. М. Шашкевича Володимир Шевчук, тренер команди по баскетболу, вчитель фізичної культури Чортківської школи-інтерту I-III ст. Іван Панчук, гравець ФСК “Кристал” Сергій Скалій, працівники структурних підрозділів міської ради, представники місцевих ЗМІ, громадськості.
 
Олександр Чупіль подякував за запрошення й розповів про свій шлях до великої перемоги.
З дитинства любив спорт, ходив до Чортківської ДЮСШ, де займався вільною боротьбою, згодом – фрі-файтом.
У віці 14 років вже став кандидатом у майстри спорту з фрі-файту.
Закінчивши у 2008 році 9 класів Чортківської ЗОШ I-III ст. № 7 виїхав разом з батьком до Німеччини (м. Гамбург). Там, за кордоном не полишав заняття спортом , але це вже був кікбоксінг так, як фрі-файтом у Німеччині займаються з 18 років.
Спочатку, як зазначив Олександр, було непросто адже це зовсім інший вид спорту. Проте, завдяки великому бажанні, виснажливим тренуванням і поставленій меті – досягти успіхів у спортивній кар’єрі – вже у 2010 році у Німеччині став майстром спорту по кікбоксингу, в 2011 році – це звання виборов вдруге, а в 2012 році – вийшов на професійний ринг з кікбоксингу, ставши майстром спорту і отримавши пояс чемпіона Німеччини за версією WKN (World Kickboxinq Network).
 
У 2013 році Олександр Чупіль вже мав бій з чемпіоном Європи (Aram Mutafian -виходець з Арменії) у ваговій категорії до 75 кг, який закінчився перемогою нашого земляка, опісля — на чемпіонаті світу, змагаючись під українським прапором з спортсменом з Ірландії (Alex Ciocoi) у ваговій категорії до 79 кг здобув перемогу і титул чемпіона світу 2014 року з кікбоксингу.
 
“Радію з того, що за кордоном маю хорошого тренера, який мене дуже підтримує. Не дивлячись на різні пропозиції, які лунали з інших сторін від багатьох тренерів, я залишився зі своїм наставником тренером по кікбоксінгу Муцафером Каріманом (Німеччина). Спочатку було важко, але бажання займатись улюбленою справою, жага до нових перемог допомогли мені досягти успіху і стати чемпіоном світу”,- сказав Олександр.
 
Далі спортсмен прийняв для себе остаточне рішення займатись боксом.
З 2014 року в любительському боксі у Німеччині брав участь у 12 боях, в яких здобув 12 перемог. У найближчих планах — перехід у професійний бокс.
 
“Цей вид спорту є дуже небезпечний і в любу хвилю може щось змінитись, адже це і щоденні виснажливі тренування, можуть бути і травми, буває відмова суперника і т.і, все не просто”, – продовжив Олександр.
“Проте, впевненість у тому, що спорт – моя професія, моє покликання дає сили й бажання відточувати свою майстерність, підкорювати нові вершини та здобувати нові перемоги.
Професійно я зріс у Німеччині. Але я українець, я виріс на чортківській землі, що дала мені той стержень, ту силу й бажання, що допомагає мені долати усі перешкоди. Тому, бої які я проводив і буду проводити завжди проходитимуть під українським прапором”.
 
Впродовж прес-конференції Олександр Чупіль відповів на численні запитання присутніх.
 
Міський голова Володимир Шматько подякував гостеві за цікаву й змістовну розмову та зазначив:
“ Ми пишаємось тим, що маємо зустріч з такою видатною особистістю як ви, Олександре. Це є дійсно визначна подія для нашого міста. Дуже хочу, щоб ми разом з делегацією з Чорткова приїхали на ваш бій, який буде проходити чи в Німеччині, чи будь – якій іншій країні Європи, де ви будете змагатись під прапором України і символікою нашого міста, щоб усі знали, що ви є наш земляк, наш вихованець, наш чемпіон”.
 
Також очільник міста побажав спортсмену одружитись з чортківською дівчиною, а після закінчення спортивної кар’єри – повернутись додому і тренувати наших дітей.
 
На згадку про перебування у Чорткові Володимир Шматько подарував Олександру Чупілю сувеніри з символікою міста та продукцію перо-пухової фабрики Біллербек-Україна.
 
 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту