Чортків online

Вирішення проблемного питання на контролі міської влади

Вирішення проблемного питання на контролі міської влади

З метою вирішення проблемного питання щодо теплопостачання багатоквартирного будинку по вул. С. Бандери, 9 відбулась нарада за участі міського голови Володимира Шматька, в. о. начальника управління житлово-комунального господарства Тернопільської ОДА Софії Близнюк, в. о. директора комунального підприємства теплових мереж Тернопільської обласної ради «Тернопількомуненерго» Юрія Козіцького й головного інженера Василя Гавдиди, начальника Чортківського району «Тернопільтеплокомуненерго» Ігоря Пашковського, начальника ВАТ «Чортківгаз» Ігоря Клизуба та керівників комунальних служб міської ради.

У багатоквартирному будинку, що по вул. С. Бандери, 9, залишилось 5 квартир, які користуються централізованим опаленням. У період неопалювального сезону з жителями цих квартир неодноразово проводились розмови щодо відключення від централізованого теплопостачання. 
Від мешканців двох квартир поступила заява про відключення від централізованого теплопостачання, а від жителів 3-х квартир такої заяви не надходило.

У минулому році в період опалювального сезону за рахунок призначених субсидій ці родини мали можливість оплачувати надані послуги. Зважаючи на те, що відключення можливе лише побудинкове, а не поквартирне, будинок залишився на централізованому опаленні. 
Цьогоріч проблему неплатоспроможності людей похилого віку додали тепловий лічильник, що раніше працював у тестовому режимі, а зараз працює у звичному режимі й проведення перерахунку субсидій мешканців цих квартир.

Для раціонального використання теплової енергії, міською радою розроблено проект з оптимізації системи теплопостачання в місті. За розрахунками спеціальної комісії для суттєвої економії теплової енергії у квартирах багатоквартирних будинків Чорткова потрібно встановлювати індивідуальне опалення.

Міська рада підтримала соціально-незахищені верства населення міста, а це 123 квартири й надала у 2017 році фінансову допомогу у сумі 176 тисяч гривень на встановлення котла й підключення до мережі.

За підсумками обговорення виїзної наради й безпосереднього огляду системи опалення у квартирах, що по вул. С. Бандери, 9 міський голова Володимир Шматько прийняв рішення про розробку спільно з представниками газової служби технічних проектів та встановлення індивідуального опалення для соціально-незахищених жителів квартир цього будинку за кошти міської ради.

Володимир Петрович доручив керівникам комунальних служб міської ради всебічно сприяти у вирішення цього питання та взяв під особистий контроль виконання цього доручення терміном до 1 лютого поточного року.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту