Чортків online

Із засідання виконавчого комітету

На черговому засіданні виконкому, що провів заступник міського голови Роман Тимофій розглянуто більше 20 питань.

Члени виконкому заслухали звіт про роботу відділу економічного розвитку та комунальної власності за 2017 р.   

Зокрема, зазначено, що за звітний період проведено 29 засідань тендерного комітету з оформленням 29 протоколів. 

З метою посилення соціально-економічного захисту працюючих у сфері малого та середнього бізнесу та легалізації найманих працівників, які працюють у суб’єктів господарювання комісією «По легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення», до складу якої входять і працівники відділу,  обстежено 191 суб’єкт господарювання, в яких виявлено 16 осіб, які зайняті без оформлення трудових відносин. Про ці факти було повідомлено в органи ДФС.

Також за звітний період між Чортківською міською радою та суб’єктами підприємницької діяльності укладено 36 договорів оренди елемента благоустрою та 20 особам  надано розрахунок до фактично зайнятої площі для здійснення торгівельної діяльності одноразово.

Видано 8 погоджень місць для надання послуг у сфері організації відпочинку та розваг. У місцевий бюджет надійшло 118,8 тис. грн., що на 19,3 тис. грн. більше до звітного періоду за 2016 р. (99,4 тис. грн.).

Працівниками відділу сформовано та постійно оновлюється перелік платників податків житлових та комерційних приміщень. Так, за період липень-жовтень 2017 р. фізичним особам, які є власниками нежитлової нерухомості вручено 491 податкове повідомлення про сплату податку, житлової нерухомості – 1168 повідомлень. У 2017 р. до місцевого бюджету від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки поступило 445,7 тис. грн., (230, 2 тис. грн. за об’єкти житлової нерухомості, 215,5 тис. грн. за об’єкти нежитлової нерухомості).

Протягом звітного періоду працівниками відділу розглядались питання стосовно приватизації комунального майна міста, надавались роз’яснення та консультації на усні звернення громадян з питань захисту прав споживачів, методична допомога суб’єктам господарювання тощо.

Заслухавши та обговоривши інформацію заступника міського голови Романа Тимофія про роботу відділу економічного розвитку та комунальної власності за 2017 р., членами виконавчого комітету вирішено взяти її до відома та визнати задовільною.

Впродовж засідання члени виконавчого комітету заслухали також звіт про роботу Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за 2017 рік.

Директор Центру Руслан Пліщук зазначив, що протягом звітного періоду здійснено 182 соціальних інспектування.

За ініціативи Центру з 27 березня по 9 квітня 2017 р. з метою зібрання коштів на лікування та реабілітацію дітей з обмеженими фізичними можливостями  проходила благодійна акція «Дорогою добра і милосердя». У результаті зібрано 21 тис. 866 грн., 2 € та 7 $, які були перераховані в рівних частинах чотирьом сім’ям (по 5 521 грн.).

За сприяння ЦССДСМ 70 дітей з пільгових категорій (АТО і СЖО) безкоштовно відвідали циркові вистави. З 17 липня по 5 серпня 2017 р. одна дитина, батько якої учасник АТО, взяла участь у третій благодійній літній школі англійської мови під патронатом Товариства «Свята Софія» США, що проходила на базі Музейно-меморіального комплексу ім. Патріарха Йосифа Сліпого у с. Заздрість, Тернопільської області. Також Центром проведено ряд заходів для підвищення рівню соціальної підтримки та розв’язання соціальних проблем сімей, дітей та молоді.

На виконання заходів міської програми «Соціальна підтримка сімей, дітей та молоді на 2015-2017 роки» за рахунок коштів міського бюджету (105 454,16 грн.) проведено ряд заходів та закуплено подарунки, а саме: з нагоди новорічно-різдвяних свят, Міжнародного дня захисту прав дітей, до Дня знань та ін. Дітям пільгових категорій організовувались пізнавально-екскурсійні поїздки, забезпечувалась участь в театралізованих виставах тощо.    

Члени виконкому, заслухавши та обговоривши звіт вирішили взяти його до відома та вважати роботу Центру задовільною.

Директорові Центру Пліщуку Р.П. доручено продовжити роботу  по наданні якісних соціальних послуг молоді, дітям та сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також забезпечити ефективну діяльність  з сім’ями, дітьми та молоддю  щодо своєчасного виявлення сімей та осіб, які входять до групи ризику. 

На засіданні розглянуто клопотання директора Товариства з обмеженою відповідальністю «БЕНЕФІС ФУД» І. В. Заводської про встановлення вартості харчування для дітей пільгових категорій.Обговоривши клопотання членами виконавчого комітету вирішено встановити вартість харчування на 2018 рік для дітей пільгових категорій 1-11 класів в розмірі 19,90 грн., а саме:

Під час роботи виконкому також прийнято рішення по присвоєнню ряду поштових адрес на житлові будинки, надано  дозволи на розміщення зовнішньої реклами-штендерів, укладено договори оренди елементів благоустрою та ін. 

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту