Чортків online

Із засідання виконкому

На черговому засіданні виконавчого комітету, що провів виконуючий обов’язки міського голови Олег Недокус, розглянуто близько 20 питань.

Зокрема, заслухано звіти про роботу відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності за 2016-2017 роки, а також про роботу служби у справах дітей за 2017 рік.

Начальник відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності Юлія Демкович повідомила, що за звітний період працівниками відділу підготовлено 21 проектну заявку на грантові, донорські, кредитні програми.

Серед проектів-переможців:

“Теплий садочок — здорова дитина” (заміна 87 вікон на суму 256,5 тис. грн., з них грантові кошти — 96, 5 тис.грн.)

Проект GIZ “Енергоефективність у громадах II”, що впроваджується за дорученням уряду Німеччини.

“Впровадження енергоефективних технологій і заходів з термомодернізації будівлі Чортківської загальноосвітньої школи I-III ст. № 5, спрямованих на економію енергії”. Проект реалізується спільно з Північно-Екологічною Корпорацією (НЕФКО).

Кошти гранту фонду E 5P – 2 млн. 628 тис. 624 грн.

Власні бюджетні кошти — 1 млн. 180 тис. 000 грн.

Кредитні кошти — 8 млн. грн.

Загальна сума складає — 11 млн. 808 тис. 624 грн.

Проводиться робота із налагодженням відносин з вітчизняними та іноземними партнерами міста в сфері муніципального розвитку, а саме: приєдналися до Європейської ініціативи “Угода Мерів-Схід” (напрямок енергоефективності та скорочення викидів СО2 в повітря;

Європейської ініціативи “Мери за економічне зростання” (М4EG) з метою прискорення стійкого та інклюзивного місцевого економічного розвитку;

подано заявку муніципального партнерства до Німецького відділення Ради Громад і Регіонів Європи на програму “Партнерства з містами України”;

участь в річному навчальному циклі з розробки стратегій розвитку територіальних громад України в рамках проекту “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні” (ПУЛЬС), який реалізується Асоціацією міст України за підтримки USAID;

в рамках проекту “Розвиток громад” залучено волонтера від Корпусу Миру Сполучених Штатів Америки в Україні.

Також підписано меморандуми про співпрацю:

із Державним агенством з енергоефективності та енергозабезпечення України;

наміри співпраці щодо вимірювання динаміки розвитку міста в рамках City Progress Indexs;

із інститум бюджету та соціально-економічних досліджень.

За грантові кошти програми розвитку ООН “гробальний екологічний фонд” впроваджено в 21 бюджетну установу (43 будівлі) систему енергомоніторингу “ICE” компанії ФІАТУ. Дана система дозволяє вчасно виявляти перевитрат енергоносіїв та аварійних ситуацій за допомогою щоденного моніторингу.

У 2017 р. спільно з Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень реалізовано програму “Громадський бюджет міста Чорткова” – бюджет міських ініціатив та ін.

Заслухавши звіт начальника відділу Юлії Демкович про роботу відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності члени виконкому вирішили взяти його до відома визнати роботу відділу задовільною та рекомендували продовжити роботу щодо виконання покладених на працівників відділу завдань.

Начальник служби у справах дітей Василь Дацюк, звітуючи про роботу зазначив, що основним напрямком роботи його підрозділу є вирішення питань соціально-правового захисту дітей та профілактики негативних проявів у дитячому середовищі.

На виконання цих завдань проводиться профілактична робота з батьками, які ухиляються від виконання батьківських обов’язків та з неповнолітніми, які скоїли кримінальні злочини.

Протягом 2017 року поставлено на облік служби у справах дітей 3 сім’ї/4 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах (всього на профілактичному обліку служби перебуває 24 дитини, які проживають у 10 сім’ях, де батьки або особи, що їх замінюють, ухиляються від виконання батьківських обов’язків) та знято з обліку 4 сімей/9 дітей, у зв’язку з покращенням умов проживання неповнолітніх дітей.

З метою профілактики протиправних дій проведено 16 профілактичних рейдів. У ході рейдів виявлено 4 неповнолітніх учнів ПТУ, які розпивали спиртні напої. Батьків цих дітей попереджено про відповідальність та притягнуто до відповідальності згідно з чинним законодавством. Виявлено факт насильства в 1 сім’ї щодо 2 малолітніх дітей. Батька притягнуто через суд до адміністративної відповідальності.

На виконання заходів міської Програми подолання дитячої безпритульності та бездоглядності на 2016-2018 роки проведено ряд заходів для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, а саме:

до Великодніх свят – благодійна акція “Великодній кошик”. Для 55 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування закуплено продуктові набори на суму 11 875 грн.

До Міжнародного Дня захисту дітей на суму 7 766 грн. закуплено набори канцелярського приладдя, морозиво, до Дня святого Миколая діти, які знаходяться на обліку служби (55 чол.) отримали солодкі подарунки на загальну сума 23 840 грн.

На виконання міської Програми “Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2016-2018 роки” з міського бюджету на реконструкцію квартири, що по вул. Незалежності для 2-х дітей, позбавлених батьківського піклування виділено 191 285 грн.

За ці кошти у квартирі, що була непридатна до проживання, проведена повна реконструкція з проведенням комунікацій, побудові нових стін, заміні вікон. дверей, підлоги, облаштуванням кухні і ванної кімнати з встановленням електроплити, сантехніки та ін.

Заслухавши та обговоривши звіт начальника служби у справах дітей Василя Дацюка, члени комісії вирішили взяти його до відома, вважати роботу служби задовільною та рекомендували посилити контроль за організацією виховної роботи у навчальних закладах усіх форм власності та за місцем проживання неповнолітніх дітей.

Впродовж засідання присвоєно ряд поштових адрес на житлові та нежитлові приміщення, надано дозволи на розміщення зовнішньої реклами-штендера, визначено місця для провадження тимчасової діяльності на території міста Чорткова та ін.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту