Чортків online

Допомога на дітей одиноким матерям

Хто має право на отримання допомоги?

Відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» право на фінансову підтримку на малюків у 2018 році мають:

Які умови призначення грошової допомоги одиноким матерям?

Соціальна допомога матері-одиночки призначається за наявності витягу з РАГСу із зазначенням підстави внесення відомостей про батька дитини відповідно до абзацу першого частини першої статті 135 Сімейного кодексу України або при наявності свідоцтва про народження, виданого компетентним органом іноземної держави, в якому відсутні відомості про батька.

Чи має право жінка, яка не перебуває у шлюбі, на державну допомогу на дітей як одинока мати?

Жінки, що мають дітей від чоловіка, з яким вони не перебували і не перебувають у зареєстрованому шлюбі, але з яким ведуть спільне господарство, разом проживають та виховують малечу, не мають права на отримання фінансової допомоги, встановленої на дитину одиноким матерям.

Чи зберігається за одинокою матір’ю (батьком) право на одержання допомоги при вступі в шлюб?

Якщо одинока мати, одинокий батько, усиновитель, вдова або вдівець зареєстрували новий шлюб, за ними зберігається право на отримання державної грошової допомоги на дітей, які народилися або були усиновлені до шлюбу, за умови, що малюки не були усиновлені чоловіком (дружиною).

Чи виплачується матеріальна допомога матерям-одиначкам на дітей, які перебувають на повному державному забезпеченні?

У разі перебування дітлахів на повному державному утриманні одинока мати втрачає право на отримання грошей. При цьому, якщо дитина, яка перебуває на повному державному утриманні в інтернаті під час літніх канікул перебуває вдома, мати-одиначка може розраховувати на грошові виплати за повні місяці перебування дитини вдома. Підставою для цього є довідка навчального закладу про те, що син або дочка в цей час не перебували на повному держутримані.

Які документи необхідні для оформлення грошової допомоги матерям одиначкам у 2018 році?

З 30.11.2016 року для призначення держдопомоги на дітей одиноких батьків довідка про склад сім’ї не потрібна. Замість неї до УП та СЗН подається довідка про реєстрацію місця проживання матері та дитини.

Як жінці, яка народила дитину за кордоном, підтвердити статус одинокої матері?

Якщо жінка, яка народила дитину за межами України не може подати документ, який підтверджує той факт, що вона є одинокою матір’ю, рішення про призначення їй допомоги на малечу приймається органом соцзахисту на підставі висновку про початкову оцінку потреб дитини та родини, наданого центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді із зазначенням інформації про факт проживання сина (дочки) з матір’ю, і свідоцтва про народження, легалізованого в Україні.

Як довго виплачується допомога матерям-одиначкам?

Фінансове забезпечення на дітей одиноким матерям призначається з місяця подання повного комплекту документів та виплачується в установленому державою розмірі щомісяця до досягнення дитиною 18 років. У разі навчання дітей на денній формі в загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах I — IV рівня акредитації, виплати продовжуються до закінчення навчального закладу, але не довше ніж до досягнення дитиною 23 років.

В яких випадках припиняється виплата грошей одиноким матерям?

тимчасове працевлаштування дитини,смерть одержувача допомоги або малечі,

позбавлення одинокої матері батьківських прав, позбавлення отримувача допомоги волі за вироком суду, вступ дитини в шлюб до досягнення нею 18-річного віку, відібрання малюка без позбавлення матері (батька) батькіських прав, тимчасове влаштування дитини на повне державне утримання, скасування рішення про усиновлення або визнання його недійсним, надання неповнолітнім дітям повної цивільної дієздатності.

Увага! Строк виплати грошової допомоги для одиноких батьків складає шість календарних місяців, тому, щоб не втратити кошти, кожні півроку допомогу треба переоформлювати.

Інформація з даної статті взята з сайту Юридичного порталу України за посиланням: https://lawportal.com.ua/pomoshh-odinokaja-mat.html

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту