Чортків online

Шановні жителі міста Чорткова!

Міська рада на чолі з міським головою Володимиром Шматьком висловлюють своє обурення та незгоду з приводу публікації у газеті «Чортківський вісник» від 02 лютого 2018 року № 3 (503) «Жиди чи євреї», автор котрої є редактор Мар’яна Полянська.

Вважаємо, що у такий складний для країни час, коли на сході України триває агресія з боку Росії, статті такого роду ще більше розпалюють міжнаціональну ворожнечу.

Наша країна багатонаціональна, в ній проживають люди різних національностей і віросповідань. І нині, як ніколи нам потрібно єднання, взаємопорозуміння і злагода. Бо лише разом можемо здолати будь-якого ворога.

Нам не зрозуміла позиція Мар’яни Полянської і мета такої публікації.

Разом з тим повідомляємо, що згідно з Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» та відповідно до рішення Чортківської міської ради від 30 березня 2016 р. № 181 «Про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції «Чортківський вісник, засновником якого є Чортківська міська рада» (рішення міської ради за посиланням: http://chortkiv.org.ua/index.php?name=Pages&op=view&id=1311) Чортківська міська рада вийшла зі складу засновників цього друкованого засобу масової інформації.

Після необхідних правових процедур 08 червня 2017 року редакція газети «Чортківський вісник» набула статусу приватного підприємства.

Цей факт дозволяє редакції газети самостійно приймати рішення щодо тематики статей, викладення матеріалів, підбору кадрів.

Тому, на жаль, Чортківська міська рада ніяким чином не може впливати на позицію автора статті чи корегувати інші матеріали, які виходять на шпальтах газети «Чортківський вісник». Це суперечить і Закону України «Про друковані засоби масової інформації».

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту