Чортків online

Легалізація трудових відносин – забезпечення трудових гарантій найманих працівників та наповнення місцевого бюджету

З метою покращення ситуації на ринку праці, детінізації доходів громадян та зайнятості населення прийнято розпорядження голови міської ради від 17.01.2018 № 9-од “Про заходи щодо детінізації доходів, підвищення рівня заробітної плати та  легалізації зайнятості населення міста.” 

При міській раді створена робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, яка  розглядає питання нелегального працевлаштування та виплати заробітної плати “у конвертах”, розробляє та приймає рішення направлені на покращення ситуації в місті з цими негативними явищами.

   Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Чортківської міської ради 07.02.2018р. здійснено обстеження 10 суб’єктів господарювання спільно з представниками ОДПІ, ПФУ, ЧРЦЗ, УСЗНСП, муніципальної поліції, відділу економічного розвитку на предмет дотримання працедавцем чинного законодавства щодо належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

 В ході таких обстежень працівників, які були допущенні до роботи без належного оформлення трудових відносин не виявлено. 

   Членами робочої групи проведено роз’яснювальну роботу із представникам роботодавців та найманими працівниками, на якій наголошено про відповідальність за порушення законодавства про працю та рекомендовано вчинити дії щодо легалізації трудових відносин з найманими працівниками.

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту