Чортків online

Звіт про роботу поліції та місцевої прокуратури схвалено

На черговому пленарному засіданні міської ради зі звітами про діяльність місцевої прокуратури та діяльність поліції за 2017 рік виступили начальник Чортківського ВП ГУНП у Тернопільській області Анатолій Мельник та виконувач обов’язки керівника Чортківської місцевої прокуратури Андрій Придруга.

Анатолій Мельник у своєму звіті про стан криміногенної ситуації та результати роботи зі злочинністю та охорону громадського порядку на території міста Чорткова зазначив, що за 12 місяців 2017 року у Єдиному реєстрі досудових розслідувань міста Чорткова зареєстровано 411 кримінальних правопорушень проти 341 за аналогічний період минулого року, за якими закінчено розслідування 152 кримінальних проваджень проти 129 у минулому році.

Відсоток розкриття складає 54,2 проти 47,9 у 2016 році, що є вищим на 6,3%.

Рівень злочинності на 10 тисяч населення становить 105,4, у тому числі тяжких та особливо тяжких – 14,1.

За кримінальними провадженнями, розпочатими у звітному періоді, повідомлено про підозру 202 особам проти 188 за аналогічний період минулого року. Розслідувано 209 кримінальних проваджень, у тому числі направлених до суду 152 проти 129 (+15,2%).

За 12 місяців 2017 року виявлено за задокументовано 4 кримінальних правопорушення, пов’язаних із незаконним поводженням зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами проти 2 за аналогічний період минулого року.

Зареєстровано 39 кримінальних правопорушень, які вчинено у громадських місцях, що становить 8,8% від загальної кількості облікованих протиправних діянь.

Особливої уваги заслуговує ріст крадіжок на 12,1% (164 проти 144). Повідомлено про підозру 11 особам, розслідувано 146 кримінальних правопорушень проти 121 у минулому році.

Із числа кримінальних правопорушень, за якими закінчено досудове розслідування 52 або 20,5% учинено особами, які раніше скоювали злочини, 6 або 3% – у стані алкогольного сп’яніння та 8 або 3,2% – неповнолітніми або за їх участю.

З початку року забезпечено надійну охорону громадського порядку та безпеку громадян під час проведення 115 масових заходів, що проводились на території міста, під час яких порушень громадського порядку не допущено.

Під час патрулювання працівниками патрульної поліції виявлено 1466 адміністративних правопорушень, осіб, що їх вчинили, притягнено до відповідальності.

Про стан законності та боротьби зі злочинністю у місті Чорткові за 2017 рік прозвітував в. о. керівника Чортківської місцевої прокуратури Андрій Придруга.

Зокрема, зазначалось, що за звітний період на території Чорткова задокументовано 10 наркозлочинів проти 8 у минулому році. Зокрема, у жовтні 2017 року працівниками ВП ГУНП в області за погодженням із Чортківською місцевою прокуратурою викрито злочинну схему збуту неповнолітніми жителями міста Чорткова особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу, а також під час обшуку за місцем проживання вказаних осіб виявлено значні обсяги наркотичної речовини.

Також збільшилася кількість вчинення шахрайських дій відносно жителів міста (зареєстровано 8 злочинів проти 7 у 2016 році). Мало місце 5 грабежів та 2 хуліганства.

Заслухавши та проаналізувавши звіти місцевих керівників правоохоронних органів начальника Чортківського ВП ГУНП у Тернопільській області Анатолія Мельника та в.о. керівника Чортківської місцевої прокуратури Андрія Придруги про діяльність відповідних структур за 2017 рік депутатами прийнято рішення взяти їх до відома.

Міський голова Володимир Шматько:

«Я завдячую патрульним поліцейським за те, що в межах їх людських та фінансових ресурсів патрулювання нашого міста покращилось. Але ми прагнемо ще більшого. Тому за кошти міського бюджету встановлено 22 камери відеоспостереження на вулицях Чорткова та головних водозаборах для забезпечення безпеки водопостачання у місті.

У проекті бюджету на 2018 рік ми з депутатами передбачили на встановлення камер відеоспостереження у місті Чорткові суму у розмірі 200 тис. грн. Усе місто буде під наглядом.

Що стосується прокуратури, то я радію з того приводу, що прокуратура реформована. Сьогодні головне завдання прокурорів і місцевої прокуратури – не карати, не перевіряти, а здійснювати процесуальний супровід справ.

Дякую керівникам і працівникам силових структур за вжиті заходи, спрямовані на покращення криміногенної ситуації у місті Чорткові та сподіваюсь на подальшу співпрацю заради безпеки і комфорту жителів міста Чорткова».

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту