Чортків online

Із засідання колегії охорони здоров’я

За підсумками роботи медичних закладів Чортківського району за 2017 рік, відбулась колегія відділу охорони здоров’я райдержадміністрації . У засіданні колегії взяли участь начальник управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Богайчук, міський голова Володимир Шматько, представники районної влади та медицини.

Медичні працівники центральної комунальної районної лікарні прозвітували про виконану впродовж 2017 року роботу та запевнили, що колектив закладу постійно працює над удосконаленням та покращенням надання медичної допомоги   пацієнтам. Також освоюються нові технології лікування хворих й проводиться поліпшення матеріально-технічної бази.

На засіданні колегії обговорювались й питання реформування, надання медичної допомоги на вторинному рівні, згідно з котрим планується створення госпітальних округів із лікарнями першого та другого рівня надання медичної допомоги. 

Звертаючись до присутніх, міський голова Володимир Шматько зазначив, що медична реформа в Україні набирає обертів, не є виключенням і наше місто, де буде розташовано центральний госпітальний округ.

Відповідно до частини одинадцятої статті 35-2 Основ законодавства України про охорону здоров’я Постанови Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 року № 932 «Про затвердження Порядку створення  госпітальних округів»  затверджено межі госпітальних округів України, зокрема, у Тернопільській області чотири округи, в тому числі Чортківський ( південний ) округ.  Постановою Кабінетів Міністрів передбачено, що  Чортківський округ буде об‘єднувати у себе п‘ять районів і одне місто обласного підпорядкування: м. Чортків, Борщівський р-н,  Бучацький р-н, Заліщицький р-н,  Гусятинський р-н  та Чортківський р-н .

Відтак Чортківська центральна комунальна районна лікарня має набути статус лікарні другого рівня надання медичної допомоги, а акушерський відділ планується реорганізувати у перинатальний  центр другого рівня в рамках регіоналізації    перинатальної   допомоги.

«На мою думку,- продовжив очільник міста, – коли є якісне надання медичної послуги пацієнту, то повинні бути й гідні умови праці та достойна заробітна плата медичним працівникам.

Спільно з депутатським корпусом будемо надавати допомогу у придбанні необхідного медичного обладнання. Також ми готові підтримати впровадження інноваційних програм, як приклад –  створення електронної карти пацієнта».

Володимир Шматько подякував колективу медичних працівників та їх керівникам за самовіддану працю заради збереження здоров’я і життя наших громадян.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту