Чортків online

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Шановні ветерани-інтернаціоналісти!

Нелегкі історичні реалії минулого століття, просякнуті військовими конфліктами на різних континентах Землі, не оминули й України. Війни точилися далеко за межами нашої країни, але, несучи так звану миротворчу місію, українці проливали у них свою кров.

Ірак, Чехословаччина, Югославія, Угорщина, Ліван, Єгипет, Ефіопія, С’єрра-Ліоне, Ефіопія, Куба… І найболючіша наша рана – Афганістан, який більше дев’яти років забирав життя наших громадян, калічив і ламав долі.

15 лютого – це не лише данина пам’яті загиблим, але і вияв глибокої вдячності всім тим, хто повернувся з чужої війни.

Неодноразово ризикуючи своїм життям, ви чесно виконували присягу, забезпечували спокій та стабільність у багатьох країнах, чим заслужили визнання і вдячність їхніх народів.

У 29-у річницю виведення радянських військ з Афганістану ми згадуємо всіх, хто віддав своє життя і схиляємо голови перед їхньою світлою пам’яттю.

Висловлюємо глибоку вдячність всім, хто повернувся додому, хто з мужністю виконав свій військовий і громадянський обов’язок.

Через війну в Афганістані пройшло більше півмільйона солдатів та офіцерів. Не обійшла вона і родини Чортківщини: близько 200 воїнів взяли участь у цій війні, двоє загинуло, а 11– стали інвалідами.

Впевнений, що ви, воїни-афганці, ніяк не сподівалися, що поряд із собою через чверть століття побачите набагато молодших учасників бойових дій, і самі знову відчуєте смертельний вишкіл війни уже на рідній українській землі.

Ви показали свою чітку позицію під час Революції Гідності. Ваш бойовий дух та досвід приніс нам чимало перемог у боротьбі з російською агресією на східному кордоні України.

Щиро дякую вам за стійкість та мужність. Ви – приклад дієвого патріотизму для кожного свідомого українця і наочне свідчення єдності всіх поколінь.

Міцного вам здоров’я, миру, здійснення всіх задумів та нових досягнень на благо Чорткова та всієї України.

З повагою

міський голова Володимир Шматько

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту