Чортків online

Про призначення тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату

Управління соціального захисту населення нагадує, що громадяни, які є дітьми померлого годувальника і не мають права на пенсію, можуть звернутись за призначенням державної соціальної допомоги.
   Вона нараховується на умовах, які передбачені Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю».
   Допомога дитині померлого годувальника призначається до досягнення 18 років. з дня, що настає за днем смерті годувальника, якщо звернення про призначення допомоги надійшло не пізніше 12 місяців з дня смерті годувальника. У разі звернення пізніше зазначеного терміну, допомога призначається з дня звернення.
 Дітям, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, у професійно-технічних і вищих навчальних закладах (у тому числі у період між завершенням навчання в одному із зазначених навчальних закладів та вступом до іншого навчального закладу або у період між завершенням навчання за одним освітньо-кваліфікаційним рівнем та продовження навчання за іншим за умови, що такий період не перевищує чотирьох місяців), державна соціальна допомога призначається до закінчення ними навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення 23 років, а дітям-сиротам – до досягнення 23 років незалежно від того, навчаються вони чи ні.
   Розмір допомоги встановлюється виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб з інвалідністю, у такому розмірі:
•    150% – на трьох і більше дітей померлого годувальника (з 1 січня 2018 року – 2178 грн.);
•    120% – на двох дітей померлого годувальника (з 1 січня 2018 – 1742,4 грн.).
•    100% – на одну дитину померлого годувальника (з з 1 січня 2018 – 1452 грн.)

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту