Чортків online

Відбулося засідання архітектурно-будівельної ради

При відділі містобудування, архітектури та капітального будівництва Чортківської міської ради відбулося засідання архітектурно-будівельної ради.

Міський голова Володимир Шматько, який всіляко сприяє новим інвестиційним пропозиціям, ініціював розглянути питання щодо проекту містобудівного розрахунку будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та паркінгом за адресою: вул. Монастирська, 2а в м. Чорткові не лише за участі керівництва міста а й з залученням активної громадськості Чорткова.

Головний архітектор проекту Олег Джула запропонував до розгляду проект восьмиповерхового будинку, після чого членами ради була розпочата дискусія.

Володимир Шматько:
«Я прихильник того, щоб місто розбудовувалося, оскільки це приносить надходження до нашого бюджету та сприяє розвитку Чорткова. Звичайно, ми маємо враховувати, що вулиця Монастирська – це історична частина міста, і будівлі мають відповідати Генеральному плану міста, над яким ми працюємо. Також має бути врахований архітектурний стиль будинку, адже цією вулицею прокладено туристичний маршрут до Монастиря ордену Кармелітів та Церкви Непорочного Зачаття, які в комплексі є архітектурною пам’яткою».

Преосвященний Владика Дмитро Григорак зазначив: «Звичайно, я за те, щоб місто розбудовувалося, але щоб це не суперечило географії нашого міста та його історії. Висловлюючи позицію Монастиря та Церкви Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, пропоную, щоб висотність будинку була не вище 4-5 поверхів, щоб він не заступав собою монастир та церкву».

За результатами засідання членами архітектурно-будівельної ради прийнято рішення рекомендувати розглянути на черговому засіданні виконавчого комітету проект рішення щодо видачі містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та паркінгом по вул. Монастирська, 2а в м. Чорткові з максимальною висотністю будівель до 18 метрів.

Провів засідання міський голова Володимир Шматько. Також були присутні преосвященний Владика Дмитро Григорак, секретар міської ради Ярослав Дзиндра, заступники міського голови Олег Недокус та Роман Тимофій, голова архітектурно-будівної ради Уляна Глущук, керівники структурних підрозділів міської ради, провідні архітектори міста, депутати, представники активної громадськості Чорткова.

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту