Чортків online

Із засідання виконавчого комітету

Чергове засідання виконавчого комітету, котре провів міський голова Володимир Шматько, розпочалося із виконання Гімну України та вшанування хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні.

До порядку денного було внесено близько 40 питань. Зокрема, одне із них – це надання містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та паркінгом по вул. Монастирська, 2 а в місті Чорткові.

Нагадаємо, що за результатами засідання архітектурно-будівельної ради, яке відбулося 19 лютого, прийнято рішення рекомендувати розглянути на черговому засіданні виконавчого комітету проект цього рішення, а саме: видачу містобудівних умов та обмежень на вищезгадане будівництво з гранично допустимою висотністю будинків, будівель та споруд до 18 метрів.

Володимир Шматько:

«Вулиця Монастирська обов’язково має бути включена до історико-архітектурного плану, оскільки там розташована Церква Непорочного Зачаття та Монастир ордену Кармелітів, які в комплексі є пам’яткою архітектури. У зв’язку з тим, що цей план ще не до кінця розроблений та не затверджений, розрахунок щодо висотності будівель, котрий забудовнику робили львівські архітектори, дозволяє максимальну висотність будинку з боку пам’ятки архітектури 25 метрів. Проте, особисто я та члени архітектурно-будівельної ради були проти того, щоб поряд із монастирем була збудована восьмиповерхова будівля. Тому, в результаті дискусій, дійшли висновку, що максимальна висота будівель має бути не більше 18 метрів, тобто десь 5-6 поверхів».

Після детального обговорення цього питання членами виконкому прийнято рішення погодити видачу містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та паркінгом по вул. Монастирська, 2 а в місті Чорткові з гранично допустимою висотністю будинків, будівель та споруд до 18 метрів.

Також на засіданні виконавчого комітету заслухано звіт про роботу комунального підприємства «Парковий культурно-спортивний комплекс» за 2017 рік.

Директор цього комунального підприємства Володимир Снігур зазначив, що предметом діяльності підприємства є утримання в належному стані парку, скверів, стадіону, зелених насаджень у м. Чорткові та ін.

Штатна чисельність працівників підприємства станом на 01.01.2018 р. становить 16 осіб, в т.ч. адмінперсонал – 3 особи.

Підприємство обслуговує парк ім. І.Франка, площею 14, 5 га, стадіон «Харчовик», площею 5, 2 га, сквери, площею 1 га.

За 2017 рік надано платних послуг на суму 39 566 грн., з яких було проведено видатки на загальну суму 38 015 грн. Зокрема, здійснено оплату комплекту гідро замків до автогідропідйомника АГП – 18, паливно-мастильних матеріалів, послуг охорони, оренду біо-туалетів, електроенергії тощо.

На 2017 рік затверджено кошторис у сумі 3 974 850 грн., а фактичні обсяги видатків станом на 1 січня 2018 року склали за загальним фондом – 2 252 912 грн., зокрема, витрати на оплату праці склали 1 100 367 грн., оплата послуг – 736 251 грн., а саме:

Поточний ремонт сходів та пандусу вхідної частини парку ім. І. Франка, поточний ремонт фонтану (заміна насосів, встановлення фільтрів, перенесення обладнання), виготовлення паркових ліхтарів, ремонт лавок, ремонт пандусів та тротуарів вхідної зони стадіону «Харчовик», ремонт площадки біля літньої сцени в парку ім. І. Франка та ін.

Фактичні обсяги видатків на 01.01.2018 р. за спеціальним фондом склали 1 721 938 грн., з них 779 400 – кошти державної субвенції, що спрямовані на:

капітальний ремонт опалення адмінприміщення – 188 837 грн., капітальний ремонт їдальні, кухні, санвузлів – 64 285 грн., капітальний ремонт кабінету (тренерської) та монтаж твердопаливного котла та бойлера на 500 л – 48 728 грн., капітальний ремонт гідросистеми та заміна вузлів автогідропідйомника АГП – 18 – 49 600 грн., виготовлення проектної документації з реконструкції парку – 930 300 грн., будівництво приміщення громадського туалету в парку ім. І. Франка – 250 251 грн. та ін.

У 2018 році підприємство планує провести:

облаштування вхідної зони парку; монтаж системи дренажу та поливу в парку; заміну вуличних ліхтарів; заміну електрокабельних мереж; провести повну санітарну очистку від аварійних дерев та висадку нових зелених насаджень; завершити будівництво спортивного футбольного майданчика.

Заслухавши звіт директора комунального підприємства «Парковий культурно-спортивний комплекс» Володимира Снігура про роботу комунального підприємства за 2017 рік, члени виконкому вирішили взяти його до відома й визнати роботу комунального підприємства задовільною. Працівникам підприємства доручено надалі здійснювати заходи щодо зміцнення матеріально-технічної бази об’єктів і споруд спортивного призначення, забезпечувати їх належний стан і здійснювати заходи з підтримки благоустрою закріплених територій.

Директор територіального центру соціального обслуговування Тарас Фаріон, звітуючи про роботу за 2017 рік, повідомив, що до складу єдиного в місті Чорткові територіального центру входять відділення соціальної допомоги та відділення організації надання адресної грошової та натуральної допомоги. Зокрема, 267 громадян, які потребують соціального обслуговування вдома; 601 непрацездатних громадян, громадян похилого віку та інвалідів, що потребують адресної натуральної та грошової допомоги.

Послугами відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги фактично скористалися 214 громадян.

З числа обслужених громадян надано натуральної допомоги на загальну суму 58 300 грн., а саме:

1. програма «Милосердя» – 50 000 грн.:

– Різдво Христове (січень 2017 року) – продуктові набори (152 штуки) на суму 18 600 грн.;

– Великдень (квітень 2017 року) – продуктові набори (190 штук) на суму 16 975 грн.;

– День людей похилого віку (вересень 2017 року) – продуктові набори (170 штук) на суму 7 795 грн.;

– Міжнародний день інваліда (грудень 2017 року) – продуктові набори (10 штук) на суму 1 000 грн.;

– День Святого Миколая (грудень 2017 року) – солодкі подарунки (180 штук) на суму 5 630 грн.

2. Благодійна допомога (одяг б/в, продукти харчування) – 8 300 грн.

За звітний період відділенням соціальної допомоги вдома проведено обслуговування 208 громадян та було надано 68 605 соціальних послуг.

Також 33 жителі Чорткова обслуговуються працівниками відділу соціальної допомоги на платних умовах. Їм було надано соціальні послуги на суму 4 934 грн.

Заслухавши та обговоривши звіт директора територіального центру соціального обслуговування Тараса Фаріона, члени виконавчого комітету вирішили взяти його до відома, вважати роботу директора територіального центру соціального обслуговування задовільною та рекомендувати і надалі забезпечувати якісне надання соціальних послуг та налагоджувати зв’язки з підприємцями та благодійними організаціями.

Також члени виконкому заслухали та схвалили звіт начальника фінансового управління міської ради Надії Бойко «Про виконання міського бюджету за 2017 рік».

Упродовж засідання присвоєно ряд поштових адрес на житлові та нежитлові приміщення, надано дозволи на розміщення зовнішньої реклами, визначено місця для надання послуг у сфері організації відпочинку та розваг, надано грошову допомогу жительці міста, якій виповнилося 100 років та інше.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту