Чортків online

Інформація про підняття тарифу на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій комунальним підприємством “Чортків дім”

Відповідно до Закону України „Про житлово-комунальні послуги”, „Про місцеве самоврядування в Україні” задля приведення  у відповідність до чинного законодавства повноважень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в сфері  житлово-комунальних послуг  та забезпечення  дії регульованих  тарифів,  враховуючи різке підвищення  мінімальної заробітної плати та незадовільний  на сьогодні фінансовий стан підприємства, виникла необхідність переглянути і прийняти  нові економічнообгрунтовані  тарифи на послуги з утримання  будинків, споруд та прибудинкових територій згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 01. 06. 2011 року № 869.

Діючі тарифи на послуги з утримання  будинків, споруд та прибудинкових територій, затверджені рішенням виконавчого комітету Чортківської міської ради від 12.04.2017 року № 114 „Про затвердження тарифу на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій комунального підприємства «Чортків дім»”, становлять 2,10 грн. за м. кв. загальної площі з ПДВ.

В зв’язку із ростом рівня мінімальної заробітної плати в Україні, виникла реальна необхідність перегляду тарифів на наші послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій:

– ріст витрат на оплату праці та відрахування на соціальні заходи пояснюється зростанням законодавчо встановленого рівня мінімальної заробітної плати в Україні.

Так з 01. 01. 2018 р.  рівень мінімальної заробітної плати становить 3723,00 грн.

Враховуючи актуальність затвердження нових тарифів  на комунальні послуги, не байдужість населення до вартості послуг, необхідність посилення контролю за їх якістю і повнотою, виконавчий комітет Чортківської міської ради просить мешканців міста Чорткова  взяти участь в обговоренні нових тарифів  на послуги з утримання будинків, споруд  та прибудинкових територій.

 Пропозиції та зауваження приймаються до 14 березня 2018 року за адресою: 48500, Тернопільська область, м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21, відділ житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури, e-mail: jkhchortkiv@ukr.net, або на адресу комунального підприємства “Чортків дім”: 48500, м.Чортків, вул. Сонячна 7.

Телефон для довідок:  2-08-94, 3-91-19.

 

Структура вартості надання  послуги з утримання будинків і споруд  та  прибудинкових територій  КП „Чортків дім”

 

№п/п

Статті витрат

Витрати в грн. на 1м.кв. загальної площі на місяць (з ПДВ)

1

Прибирання прибудинкової території

0,69

2

Технічне обслуговування внутрішньобудинкових  систем водопостачань і водовідведення

0,47

3

Обслуговування димовентиляційних каналів

0,10

4

Поточний ремонт покрівлі

0,53

5

Поточний ремонт сходових кліток

0,37

6

Обслуговування внутрішніх електромереж

0,22

7

Підготовка житлового фонду до експлуатації в зимовий період

0,26

8

Загальновиробничі  витрати

0,11

 

Тариф, з урахуванням  ПДВ

2,75

 

Відповідно до поданих розрахунків, підвищення тарифу до 2,75 грн/м. кв,

що у відсотковому співвідношенні означає зростання приблизно на 31%

 

Начальник  КП «Чортків дім»                                             

 Г. В. Олійник

 

Головний бухгалтер  КП «Чортків дім»         

 К. І. Царик

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту