Чортків online

ЛЕГАЛЬНА ЗАЙНЯТІСТЬ — НАША ВПЕВНЕНІСТЬ У ЗАВТРАШНЬОМУ ДНІ

З метою підвищення обізнаності безробітних щодо переваг легальної зайнятості та застереження від проявів шахрайства при працевлаштуванні у Чортківському районному центрі зайнятості систематично проводяться інформаційні семінари на тему “Легальна зайнятість”. Учасниками чергового семінару, який відбувся 06 березня 2018 року у приміщенні центру зайнятості, стали начальник Чортківського обєднаного управління Пенсійного фонду Михайло Сташків з фахавцями та головний спеціаліст — інспектр праці сектору з питань праці управління соціального захисту населення, сім`ї та праці Чортківської міської ради Галина Мельничук.

            Проводила семінар провідний юрисконсульт Чортківського районного центру зайнятості Ірина Григорук, яка повідомила присутнім, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів, які суттєво впливають на майбутнє людини. Так, погоджуючись на нелігальну роботу, найманий працівник позбавляє себе права на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з яким обчислюється пенсія, матеріальна допомога у разі настання безробіття, а також компенсація тимчасової непрацездатності. Звернула увагу на відмінності укладання трудового договору та цивільно-правової угоди, види шахрайства з питань працевлаштування в Україні.

            Начальник  Чортківського обєднаного управління Пенсійного фонду Михайло Сташків з фахівцями фонду розповіли присутнім про основні положення пенсійної реформи, надали роз`яснення стосовно страхового стажу, який враховується при призначення пенсії, ознайомили учасників семінару з умовами та порядком призначення, перерахунку та виплати пенсій, а також з можливостями веб-порталу Пенсійного фонду України, запропонували зареєструватися на веб-порталі, з метою самостійного контролю за сплатою роботодавцем страхових внесків.

            Інспектр праці управління соціального захисту населення, сім`ї та праці Чортківської міської ради Галина Мельничук  акцентувала увагу присутніх на різноманітних аспектах порядку укладення трудового договору, про встановлення випробувального терміну при прийнятті на роботу та мінімальних гарантій в оплаті праці працівників.

            По завершенню семінару присутні отримали відповіді на свої запитання.

            Сподіваємося, що безробітні, які підвищили свою обізнанність щодо переваг легальної зайнятості та правільного оформлення при працевлаштуванні, підвищиться мотивація до легального працевлаштування.

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту