Чортків online

Із засідання виконавчого комітету

На черговому засіданні виконавчого комітету, що провів заступник міського голови Роман Тимофій, розглянуто більше 10 питань.

Зокрема, заслухано Програму соціально-економічного та культурного розвитку міста Чорткова на 2018 рік та Програму фінансової підтримки військової частини А 1915 міста Чорткова на 2018 рік.

Відділом економічного розвитку та комунальної власності спільно з структурними підрозділами міської ради розроблено Програму соціально-економічного та культурного-розвитку міста Чорткова на 2018 рік з метою забезпечення покращення життєдіяльності та благополуччя жителів міста шляхом вирішення стратегічних пріоритетів економічного і соціального розвитку, а саме:

покращення інвестиційного клімату з метою залучення інвестицій в розбудову економіки міста;
створення нових виробництв на інноваційно-інвестиційній основі та відновлення роботи існуючих підприємств як однієї з основних передумов вирішення широкого спектру суспільних проблем;
розбудова інфраструктури (дорожньої, соціальної, торгової, промислової тощо);
відновлення культурної спадщини та формування на її основі туристичної галузі;
подальша реконструкція житлово-комунального сектору міста.

Заслухавши вищезгадану програму, котру презентувала в. о. начальника відділу економічного розвитку та комунальної власності Наталія Олійник, члени виконкому вирішили погодити її та подати на розгляд чергової сесії міської ради.

З метою зміцнення матеріальної бази, здійснення заходів щодо фінансового, матеріально-технічного забезпечення потреб підрозділів військової частини для підтримання боєздатності та ефективного виконання завдань щодо захисту державного суверенітету і незалежності України на засіданні виконавчого комітету схвалено Програму фінансової підтримки військової частини А 1915 міста Чорткова на 2018 рік.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми у 2018 році становить 400 тисяч гривень, зокрема:

забезпечення погашення заборгованості по сплаті податку на землю, на якій розташована військова частина А 1915 (10 тисяч гривень);
проведення капітального ремонту зовнішньої огорожі військового містечка № 2, проведення поточного ремонту харчоблоку їдальні, інших будівель військової частини А 1915, придбання будівельних матеріалів та інших (340 тисяч гривень);
придбання меблів для обладнання казарми строкової служби (50 тисяч гривень).

Також на засіданні виконавчого комітету розглянуто звернення начальника комунального підприємства «Чортківський комбінат комунальних підприємств» Віталія Царика від 23 лютого 2018 року № 63 щодо забезпечення безпеки руху автотранспорту через міст по вулиці Копичинецькій.

Згідно з висновками «Звіту обстеження автомобільного мосту через річку Серет по вулиці Копичинецькій», проведеного ПП «Виробничим об’єднанням Габіони захід Україна», стан металевого автодорожнього мосту кваліфіковано як обмежено працездатний, а режим експлуатації – надзвичайний.

Таким чином, для зменшення напружень в елементах прогонової будови для можливості виконання умов міцності необхідно зменшити тимчасове навантаження від автотранспорту до 5 тонн на вісь. Міст потребує капітального ремонту або реконструкції, тому членами виконкому прийнято рішення наразі заборонити рух вантажного автотранспорту вагою більше 20 тонн по автомобільному мосту через річку Серет по вулиці Копичинецька у місті Чорткові.

Також доручено комунальному підприємству «Чортківський комбінат комунальних підприємств» встановити відповідні дорожні знаки та провести першочергові заходи для забезпечення безпеки руху автотранспорту, а також здійснювати постійний контроль Чортківському відділу поліції ГУ НП в Тернопільській області спільно з муніципальною поліцією міської ради за рухом великогабаритних транспортних засобів по вулицях міста Чорткова.

Упродовж засідання присвоєно ряд поштових адрес на житлові та нежитлові приміщення, затверджено розрахунки на відшкодування різниці в тарифах на водопостачання, надано дозволи на укладання договорів оренди елемента благоустрою та інше.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту