Чортків online

У Чорткові відбудеться презентація програми з підтримки малого бізнесу

Міська рада запрошує до участі у заході представників бізнесу та громадських організацій м. Чорткова, молодих спеціалістів, студентів та усіх зацікавлених осіб!

За сприяння міського голови Володимира Шматька 20 березня 2018 р. о 11:00 год. у приміщенні міської ради (II поверх, сесійна зала), за адресою: вул. Тараса Шевченка, 21, відбудеться презентація міської програми з підтримки малого бізнесу та розвитку інновацій. Вона передбачає створення коворкінг-центру та міського бізнес-інкубатору, метою якого буде пошук та допомога у розвитку проривних проектів, що створюватимуть нові робочі місця та забезпечать економічне зростання у м. Чорткові. Проект розробляється та буде реалізовано спільно з муніципальним акселератором FeelGoodLabs з залученням українських та міжнародних партнерів – ВГО «Інститут політичної освіти», інвестиційної компанії InVenture Investment Group, Агенції Європейських інновацій та інших.

Презентацію проведуть Сергій Довгополий, керівник акселератора FeelGoodLabs.

В Україні, це буде перший досвід запуску міського бізнес-інкубатору. Для порівняння, у сусідній Польщі таких структур більше 100, і за їх посильної підтримки щороку запускається понад 2000 нових підприємств малого та середнього бізнесу, що суттєво впливає на розвиток економіки та ВВП.

«Ми вже 5 років займаємося підтримкою інноваційних підприємств малого бізнесу в Україні, і усвідомлюємо, наскільки це важливо, і в той же час, наскільки складно без підтримки з боку держави, – коментує запуск програми Сергій Довгополий. – В той же час, чекати допомоги від уряду можна ще довго, тому ми в FeelGoodLabs Business Accelerator вирішили розпочати співпрацю на рівні громад, поспілкувалися з прогресивними мерами і обрали міста, які стануть площадками для пілотного запуску. Чортків для нас дуже цікавий з цієї точки зору, у вашому місті дуже великий потенціал, адже багато молоді, в якої є купа ідей, проте немає можливості для їх реалізації».

Довідкова інформація.

Бізнес-інкубатор – це організація, діяльність якої спрямована на створення сприятливого оточення для нових підприємств. Найважливішими функціями бізнесів-інкубаторів є:

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту