Чортків online

Чортківська міська рада візьме участь у Програмі “U-LEAD з Європою”

Міський голова Володимир Шматько:

“Як відомо, позиція Європейського Союзу і влади в Україні така, що громадяни повинні мінімально у своїх зверненнях спілкуватися з чиновниками.
Не має бути таких заяв, котрі треба занести у кабінет. Тоді не буде прямого контакту з людиною, яка приймає рішення по тій чи іншій заяві.

За спільною позицією Європейського Союзу і української влади прийнято рішення про створення Центрів надання адміністративних послуг. 
До 2020 року в Україні має бути створено 600 ЦНАПів за кошти Європейського Союзу. На сьогодні створено тільки 26. Тому Урядом було прийнято рішення – фінансувати створення ЦНАПів для усіх органів місцевого самоврядування (районні центри, міста, ОТГ, села чи селища), але зробили поправку – тільки обладнання.

У міській раді вже третій рік діє Центр надання адміністративних послуг. Він знаходиться у приміщенні нашого комунального підприємства по вулиці Сонячна. На мою думку, ми повинні змінити місцезнаходження ЦНАПу, а саме: створити прозорий відкритий офіс у фойє міської ради.

Для втілення цієї ідеї, шановні депутати, нам необхідно прийняти рішення про співфінансування проекту “Реконструкція приміщень будівлі міської ради для розміщення Центру надання адміністративних послуг м. Чорткова”.

Це рішення дасть нам можливість як місту обласного значення взяти участь у Програмі “U-LEAD з Європою” та забезпечить доступ громадян і бізнесу до необхідних послуг в одному місці та створення для них комфортних умов. 
Умовою участі у цій Програмі є співфінасування з міського бюджету коштів на проведення реконструкції приміщення ЦНАПу, а за грантові кошти передбачено забезпечення технічними засобами”.

Як доповів директор Центру Артур Шимків наразі йде підготовча робота, а саме: формування заявки на участь в Програмі, термін подання — до 31 березня п.р., перелік обладнання, яке потрібне для Чортківської міської ради, щоб утворити ЦНАП у фойє міської ради, пошук проектантів і виконавців робіт по реконструкції фойє.

Міський голова Володимир Шматько:

“За задумом у 2018 році має бути так: люди, які приходять до міської ради, зупиняються тільки на рівні фойє. Там буде рецепція, де будуть працювати працівники ЦНАПу. Вони будуть записувати на електронну чергу. Також будуть куточки для відпочинку, дитячі куточки.
Все це обладнання ми попередньо отримаємо.

Прийом громадян міським головою, заступниками міського голови, начальниками відділів, депутатами міської ради буде здійснюватися в кімнаті для прийому в окремі дні, які будуть затверджені рішенням виконавчого комітету.

Таким чином, у Чорткові зростатиме демократія, ми маємо навчити громадськість, що такі заяви потрібно буде залишати у ЦНАПі. А контакти з чиновниками мають бути мінімальними.

Також вважаю, що ми повинні розвантажити чергу для жителів міста по видачі українських та закордонних паспортів. Тому, в проекті ми подаємо заявку на отримання обладнання для виготовлення українських та закордонних паспортів.

Минулого року ми виділили кошти на пандус, нові двері, для доступу людей з обмеженими можливостями до міської ради. 
У переліку обладнання для гранту буде включено обладнання для того, щоб підняти людину на інвалідному візку до санвузла.

Нещодавно я був у Польщі і Литві і вивчав питання ЦНАПів. У Литві ЦНАПів немає, і система доволі радянська.
Що стосується Польщі, то ми були в одному з ЦНАПів Варшави. Він надзвичайно потужний. Люди ходять в ЦНАП, де перелік послуг є дуже великий. А мерія працює тільки над розвитком проектів для міста”.

Обговоривши співфінансування проекту “Реконструкція приміщень будівлі міської ради для розміщення Центру надання адміністративних послуг м.Чорткова” депутатами прийнято рішення виділити на дані цілі з міського бюджету кошти у сумі 500 тис. грн.

З метою забезпечення належного функціонування системи надання адміністративних послуг та створення доступних, зручних умов для реалізації захисту прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб щодо отримання адміністративних послуг міською радою визначено Перелік адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП м. Чорткова та затверджено його в новій редакції.

Таким чином, до 144 послуг, що надавались через Центр додано ще 28 адміністративних послуг.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту