Чортків online

У Чорткові навчають писанкарству

З 26 по 29 березня, напередодні Великодніх свят, у місті Чорткові вже традиційно, вкотре проходить тиждень писанки. За підтримки міської ради у її приміщенні проводять майстер-класи з писанкарства, долучитися до котрих можуть усі бажаючі, незалежно від віку та роду занять. Святкування Тижня писанки передбачено Програмою розвитку культури в місті Чорткові на 2018-2020 роки.

Поспостерігати за творчістю писанкарів та підтримати їх у цікавому починанні завітав і міський голова Володимир Шматько. Очільник міста зазначив, що така творча діяльність є дуже важливою і корисною з точки зору відродження українських традицій, взірцем для наслідування культури наших предків, особливо перед Світлим святом Пасхи.

Організатор і автор цього проекту – громадська активістка міста Чорткова Ірина Брунда зазначила: «Ми допомагаємо об’єднатися всім, хто хоче навчитися написати свою першу писанку, дехто ж приходить для того, аби вдосконалити свої вміння. Також намагаємось передати дітям особливості різних традицій: і лемківську писанку, і подільську, і травленку (травлені оцтом писанки), іноді стараємось зробити ще декоровані писанки на яйцях з дерева у сучасних декоративних техніках, які припадуть до душі як юним, так і дорослим учням писанкарства”.

Розписування яєць дуже захопило усіх писанкарів, особливо дітей. Вони пильно слідували усім настановам організаторки, і в результаті кожен за допомогою писачка, воску та фарби зміг витворити свою унікальну писанку.

Наступного тижня усі яйця, розписані на майстер-класах, стануть основою для інсталяції на центральній площі Героїв Євромайдану. Якою буде ця інсталяція, поки що не розголошують. Також родзинкою святкування стане писанка висотою майже 3 три метри, котра світитиметься та, безперечно, дивуватиме як жителів Чорткова, так і гостей нашого міста.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту