Чортків online

У Чорткові планують створити інклюзивно-ресурсний центр

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр» органам місцевого самоврядування та місцевим органам виконавчої влади рекомендовано утворити протягом двох місяців інклюзивно-ресурсні центри.

Діяльність центрів забезпечить права дітей з особливими потребами від 2 до 12 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження.

З цього приводу у малому залі Єпархального управління Бучацької Єпархії УГКЦ відбулась зустріч щодо створення інклюзивно-ресурсного центру за участі: преосвященного владики Єпископа Бучацького Дмитра Григорака, міського голови Володимира Шматька, начальника управління освіти молоді та спорту міської ради Людмили Поліщук, представників районної влади та «Дому милосердя».

У ході зустрічі присутні поділились своїми ідеями та напрацюваннями.

Зокрема, керівник «Дому милосердя» Тетяна Дубина запропонувала на основі існуючого «Дому милосердя» формування спільного комунального інклюзивно-ресурсного центру за участі міської, районної влади і церкви.

Також, присутнім продемонстровано відео-презентація «Дому милосердя», у якій йшлось про наявні умови для розвитку своїх вихованців, заняття і вправи.

Міський голова Володимир Шматько підтримав ідею створення подібного закладу та сказав:

«Створення та діяльність такого центру у місті Чорткові сприятиме забезпеченню дітей з особливими освітніми потребами необхідної психолого-педагогічної підтримки, з урахуванням їх індивідуальних потреб, а також має стати ефективним засобом забезпечення прав таких осіб на освіту, сприяння розвитку їх особистості, покращення стану їх здоров’я та якості життя.

Проте, у нас в місті є «Дорога в життя», де також навчаються діти з Чорткова. Задля уникнення непорозумінь та прийняття спільного рішення пропоную усім нам зустрітись 29 березня у приміщенні школи-інтернат о 15.00 і запросити батьків вихованців «Дороги в життя».

Як зазначила начальник управління освіти, молоді та спорту міської ради Людмила Поліщук, прийняття рішення про створення спільного комунального інклюзивно-ресурсного центру дозволить продовжити реалізацію комплексу заходів щодо поліпшення доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг.

 

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту