Чортків online

Із позачергового засідання виконкому

 З метою збереження діючої маршрутної мережі та, зважаючи на зростання вартості матеріальних ресурсів, паливно-мастильних матеріалів, розміру мінімальної заробітної плати виконавчим комітетом міської ради встановлено тариф на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у місті Чорткові у розмірі 5 грн. за одну поїздку.

Разом з тим, задля доступних, якісних і безпечних перевезень пасажирів, міським головою Володимир Шматьком постановлені певні умови до перевізника – “Чортківського автотранспортного підприємства 16142”, а саме: неухильно виконувати свої зобов’язання щодо дотримання графіку перевезень пасажирів, оновлювати рухомий склад (проведення капітальних ремонтів існуючих автобусів, придбання вживаних, але обов’язково з низьким рівнем підлоги та закупівля нових автобусів) тощо.

У зв’язку з підвищенням тарифу на послуги міського пасажирського транспорту у розмірі 5 грн. за одну поїздку, міський голова Володимир Шматько ініціював скликання позачергового засідання виконкому для прийняття соціально- важливого рішення.

Міський голова Володимир Шматько:

Підняття тарифу на проїзд міських автобусних маршрутах — є необхідним та економічно обгрунтованим.

Проте, я закликаю членів виконкому підтримати мою пропозицію щодо збільшення кількості купонів на місяць з 8 до 10 окремим категоріям громадян, що мають пільги на відшкодування витрат за перевезення автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування. А жителям міста вулиць Бердо, Лісова, Джерельна — у кількості 12 шт. на місяць.

Це рішення дасть можливість інвалідам війни, учасникам бойових дій, чорнобильцям I, II категорій, дітям-інвалідам, дітям, інвалідність яких пов’язана із наслідками катастрофи на ЧАЄС, інвалідам I, II групи загального захворювання, пенсіонерам віком 65 років і більше та реабілітованим особам, а також почесним громадянам міста (всього 2 тис. 628 чол.) (рішення виконавчого комітету від 05 грудня 2017 р. № 461 “Про затвердження Положення про Порядок відшкодування витрат за безкоштовне перевезення пільгових категорій населення міста Чорткова пасажирським автомобільним транспортом загального користування на 2018-2020 роки”) на збільшення кількості проїздів в громадському транспорті.

Бо, як відомо видатки у вигляді субвенції з державного бюджету міським бюджетам не передбачені, тому, будемо знімати кошти із ремонту доріг і відшкодовувати перевізникам.

Ми повинні піти назустріч нашим пільговим категоріям громадян.

Така моя позиція як міського голови”.

За інформацією начальника управління соціального захисту населення, сім’ї та праці Ігоря Грицика у 2016 році сума відшкодувань склала 534 тис. 268 грн. У 2017 році працівниками управління видано 277 тис. купонів та відшкодовано АТП з міського бюджету кошти у сумі 962 тис. 672 грн. При збільшенні кількості купонів сума відшкодувань у 2018 році з міського бюджету складе приблизно 1 млн. 200 тис. грн.

Після обговорення питання, виконавчим комітетом міської ради підтримано ініціативу міського голови Володимира Шматька та прийнято рішення збільшити кількість талонів на проїзд у на міських автобусних маршрутах загального користування пільговій категорії населення Чорткова.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту