Чортків online

Про відзначення 100-річчя Чортківської офензиви

У міській раді відбулося чергове засідання оргкомітету з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років та 100-річчя Чортківської офензиви.

В. о. начальника управління культури, туризму та релігії Наталія Ващишин представила членам оргкомітету план заходів щодо відзначення пам’ятних подій, запропонованих до розгляду почесним громадянином м. Чорткова Юхимом Макотерським, зокрема, здійснити випуск в обіг поштових марок і конвертів, вжити заходів на спорудження меморіального комплексу на Чортківському кладовищі, перейменувати у місті Чорткові вулиці на честь Чортківської офензиви, Клима Утриска та інше.

Начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій Чортківської райдержадміністрації Галина Чайківська заявила, що на районному рівні підготовка 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років та 100-річчя Чортківської офензиви також проходить – планується ряд заходів, зокрема, круглі столи, конференції, встановлення меморіальних дошок у селах Чортківського району, котрі мали відношення до Української революції 1917-1921 років.

На засіданні членів оргкомітету також ознайомили з листом від Українського інституту Національної пам’яті, у котрому йдеться про те, що ініціатива Чортківської міської ради щодо необхідності відзначення 100-річчя Чортківської офензиви на державному рівні підтримується цією інституцією. Відповідна дата буде включена до проекту постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат та ювілеїв у 2019 році».

Врахувавши усі пропозиції, членам оргкомітету дано відповідні доручення, хід виконання яких буде заслухано на наступному засіданні, проведення якого заплановано на 3 травня цього року.

У складі організаційного комітету працювали:
заступник міського голови Роман Тимофій, керівники відповідних структурних підрозділів міської ради, в. о. директора Чортківського комунального краєзнавчого музею Ольга Чорпіта, почесний громадянин м. Чорткова Юхим Макотерський, депутат міської ради Юрій Кривий, члени виконавчого комітету, заступник голови Чортківської районної ради Петро Пушкар, начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій Чортківської райдержадміністрації Галина Чайківська, депутат Чортківської районної ради Василь Градовий, сільський голова Ягільниці Йосип Зібрівський, представники ГО «Альтернатива-Чортків».

 
 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту