Чортків online

Поминальний захід «Чорнобиль – два кольори часу» відбувся у Чорткові

Цього року в Україні відзначають 32-і роковини Чорнобильської катастрофи. Події 26 квітня 1986 року ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь.

Щоб вшанувати пам’ять загиблих та подякувати ліквідаторам цієї страшної аварії, у Чорткові біля пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи відбувся поминальний захід під назвою «Чорнобиль – два кольори часу».

У спільній молитві зібралися всечесні отці, заступник міського голови Олег Недокус, представники районної влади, армії, голова Чортківської районної громадської організації «Спілка Чорнобиль та інваліди Чорнобиля» Світлана Грицай, працівники міської ради, закладів освіти, культури, громадськість міста.

Всечесні отці відслужили поминальну панахиду за загиблими.

Настоятель церкви Покрови святої Богородиці отець Михайло Левкович у своїй промові зазначив: «Чорнобильська катастрофа сколихнула увесь світ. Її наслідки ми пожинаємо сьогодні і, на жаль, пожинатимемо в майбутньому. Людство завжди має думати про свої наслідки. І Нехай Бог допомагає нам їх попереджувати».

Заступник міського голови Олег Недокус подякував ліквідаторам Чорнобильської катастрофи, зазначивши:

«Страшна подія 26 квітня 1986 року забрала сотні, а то й тисячі життів українців, завдала шкоди здоров’ю мільйонам громадян. Чорнобиль назавжди залишиться символом великого людського горя. Низький уклін ліквідаторам і подяка за патріотизм, за мужність та сміливість. У пам’ять про цю трагічну події цінуймо завжди спокій та мир».

До підніжжя меморіалу жертвам Чорнобильської катастрофи та за упокій душ загиблих керівництво міста Чорткова та району, гості та громадськість поклали квіти та поминальні лампадки.

Викладачі Чортківської музичної школи виконали музичний твір у пам’ять про буремні події Чорнобильської катастрофи.

За активну життєву та громадянську позицію, вагомий особистий внесок у справу захисту населення від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, а також з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, міським головою Володимиром Шматьком видано розпорядження про надання одноразової матеріальної допомоги 40 учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС по 300 грн. кожному та 9-ти вдовам по 500 грн. кожній.

Минають роки, десятиріччя, а тяжкі дзвони Чорнобиля досі відгукуються у душах кожного з нас. Не забуваймо своєї історії, хоч якою б гіркою вона не була!

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту