Чортків online

Інформує Чортківське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області

Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» визначено, що для забезпечення відновлення здоров’я застраховані особи мають право на лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду. 

Відновлення працездатності та швидке повернення застрахованої особи до роботи – першочергові завдання, що вирішуються Фондом. Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання в разі наявності обмежень життєдіяльності та виконання трудової діяльності і спрямована на відновлення здоров’я працюючої особи та повернення її до суспільно-корисної праці.

Працівники після видужання можуть отримати послуги з відновлювального лікування, зокрема, путівки, придбані за кошти Фонду, безпосередньо із стаціонару лікувально-профілактичного закладу. 
Тепер в дії принципово новий механізм забезпечення застрахованих осіб соціальними послугами з лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм. А саме, застрахована особа направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за її вибором відповідно до медичних показань визначеного профілю медичної реабілітації за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарської-консультативної комісії (далі – ЛКК) закладу охорони здоров’я, де перебуває зазначена особа на лікуванні.

Суттєву роз‘яснювальну роботу в цьому напрямку провели працівники Чортківського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області. Співпраця із закладами охорони здоров‘я в цьому напрямку допомагає швидше інформувати людей та відновлювати їм працездатність, активніше повертати застраховану особу після лікування до роботи. Докладаємо усіх зусиль, аби людина не стала інвалідом на все життя, оздоровилась, змогла хоч частково відновити свою працездатність.

Таким правом за перший квартал 2018 року Чортківським відділенням УВДФССУ в області забезпечено реабілітаційним лікуванням 13 застрахованих осіб на суму понад 187 тисяч гривень.

Також з початку року двоє потерпілих, що отримали травму від нещасного випадку на виробництві, оздоровились в санаторно-курортних закладах. Задоволені лікуванням у санаторії «Алмаз» – О.Коцюк та у санаторії «Конвалія» – О.Островерха. Після повернення з санаторного лікування, наші підопічні виявили бажання ще раз поїхати в ті ж санаторії, адже і процедури, і сервіс їм підійшов, лікування дало свої результати. 
Забезпечено медикаментами та виробами медичного призначення особу з інвалідністю 1 – А групи на суму понад 23 тисячі гривень.

Так, якщо травмі чи хворобі не вдалося запобігти, в першу чергу стараємось профінансувати послуги з максимальної реабілітації для того, аби повернути і застрахованих осіб, і потерпілих на виробництві якнайшвидше до активного життя.

 

А.Клим, головний спеціаліст з медичної реабілітації та соціальних послуг Чортківського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту