Чортків online

До Чорткова з важливою місією приїхали поліціянти з Чехії

З метою організації спільних науково-практичних заходів щодо соціально-правового захисту дітей за ініціативи чеського проекту «Команда 4 Україна» (Team 4 Ukraine) та за підтримки й участі Чортківської міської ради, Служби кримінальної поліції та розслідування Чехії у 17-18 травня 2018 р. у Чорткові відбулись конференція та тренінг на тему: «Ідентифікація, профілактика та розслідування насильства щодо дітей, допити дітей, які стали жертвами сексуального насильства, міжнародне співробітництво, боротьба з виробниками дитячої порнографії та кіберзлочинністю».

«Я радий вітати Вас, учасники конференції, у місті Чорткові!

Ми зібралися для обговорення та обміну досвідом з представниками Чеської Республіки з досить важливої теми, що стосується розслідування різного роду насильства у сім’ї щодо дітей. Та Ви знаєте, що це проблема не тільки України, а всього світу.

Упевнений, що за результатами роботи конференції нами будуть сформульовані слушні пропозиції по запобіганню і протидії кіберзлочинності, а також визначені чіткі кроки щодо співпраці влади з поліцією.

Я дякую за роботу Чортківському відділу поліції Головного управління національної поліції України, службі у справах дітей Чортківської міської ради.

Шановні учасники конференції, бажаю усім творчого натхнення, жвавих та цікавих дискусій, плідної роботи»,- сказав у вітальному слові Володимир Шматько.

Із змістовними та корисними доповідями на конференції виступили начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції (ГУНП) в Тернопільській області Петро Тихович, начальник служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації Ростислав Дрозда, представник “Празького інституту безпекових досліджень”  Петро Пойман, підполковник управління загальної злочинності (Чеська Республіка) Мартіна Петрович, підполковник Павло Тулей виступив з презентацією роботи представників поліції Чеської Республіки по боротьбі з виробниками дитячої порнографії та кіберзлочинності.

У заході також взяли участь представники громадських організацій, соціальних служб, ювенальної превенції, поліції, психологи, заступники керівників навчальних закладів з виховної роботи, з Тернопільської, Чернігівської, Чернівецької, Одеської, Харківської областей та міста Кропивницького.

Усі учасники та гості заходу отримали пам’ятні подарунки від міської влади.

Також чеські правоохоронці та представники правоохоронних громадських організацій 18 травня виступили із лекцією перед майбутніми соціальними педагогами, викладачами Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. О. Барвінського, на якій обговорили методики виховної праці з дітьми, демонстрували відео-приклади неправильної поведінки дорослих у сім’ї; відбулася конструктивна зустріч із чортківськими правоохоронцями.

Опісля, для учасників заходів міською владою організовано екскурсію містом й у печеру Млинки.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту