Чортків online

У Чорткові відзначили потрійне свято

17 травня українці відсвяткували одразу три свята — Вознесіння Господнє, День Вишиванки та День Європи.

У Чорткові урочисті заходи з цього приводу відбулись на центральній площі міста — Героїв Євромайдану. Сотні містян та гостей, одягнених у різнобарвні вишиванки, для початку заспівали Гімн України.

Міський голова Володимир Шматько, звертаючись до присутніх, зазначив:

“Щиро вітаю кожного з нас з тим, що ми є українцями — народом з такою щирою, багатою та відкритою душею. Дуже приємно, що ми зробили впевнений крок вперед щодо популяризації нашого національного одягу, і сьогодні від найменшого до найстаршого ми одягаємо вишиванки і пишаємося тим, що ми — українці.

Дуже приємно, що весь світ сьогодні святкує День української вишиванки, і в нашомі славному місті Чорткові маємо таку величну українську родину.

Хочу подякувати кожній мамі, бабусі, які вкладають свою душу, вишиваючи своїми пальчиками ті хрестики на сорочечці. Дякую також кожній майстрині, яка дарує свій код, свій вишитий візерунок.

Сьогодні також ми відзначаємо День Європи. І дуже важливо, що ми доносимо до Європи свої традиції, прагнення миру та любов.

Дуже знаково, що у такий день ми маємо у Чорткові гостей з Чехії , які проводять тренінг на дуже важливу для сучасного українського суспільства тему — запобігання та боротьба з насильством, а також гостей зі всієї України, залучених до цього заходу.

Це говорить про те, що ми єдина європейська родина! Вітаю нас!”

Концертна програма свята була насичена різноманіттям номерів за участю талановитих дітей та молоді міста Чорткова та Чортківського району: танцювальними постановками, піснями різних стилів, багатомовною поезією та виступами учнів шкіл стосовно важливості Дня Європи в Україні.

Зокрема, учениця Чортківської гімназії ім. М. Шашкевича, призерка Всеукраїнської олімпіади з англійської мови Соломія Федорейко, звичайно ж, англійською мовою закликала усіх вивчати іноземні мови не зволікаючи, адже, з віком мовні здібності аж ніяк не покращаться.

Надзвичайно приємно, що вишиванка, яку часто називають генетичним кодом нашої нації, з кожним роком гуртує та поєднує все більше людей у нашій країні та далеко поза її межами. Ми — українці! Пишаймося цим!

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту