Чортків online

У міській раді продовжили тренінги на тему запобігання корупції

Представники проекту «Регіональна Антикорупційна Мережа»(RAN) продовжили свою роботу у стінах Чортківської міської ради.

Цього разу із лекцією «Методологія OSINT» виступила експерт з міжнародного видавництва і журналістики, громадська діячка Елліна Шнурко-Табакова.

Вона зазначила, що методики OSINT потрібні громадським активістам, представникам місцевої влади, ЗМІ та бізнесу для виявлення конфлікту інтересів й попередження ситуацій, що мають ризик корупції, а також для збагачення юридичними знаннями, ознайомлення з можливостями адвокації. Також лектор зауважила, що з метою обміну знаннями та кращими практиками профілактики й протидії корупції буде створено систему наставництва між громадами. І це сприятиме тому, що в Україні з’являться перші території вільні від корупції.

Після доповіді вже згаданого експерта лекцію «Техніки пошуку інформації в Інтернет. Використання відкритих даних для виявлення конфлікту інтересів» прочитав Володимир Міщенко.

У підсумку проведення тренінгу лектори надали учасникам перелік рекомендованих матеріалів для подальшого поглибленого вивчення технік пошуку інформації, а також отримали домашнє завдання – представити пілотний проект розслідування місцевого значення за вивченими шаблонами і проектом інформаційного продукту.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту