Чортків online

До уваги громадян!

З метою наближення послуг до громадян та дистанційного обслуговування (отримання послуг без відвідування органів Пенсійного фонду) Пенсійний фонд України запровадив новий сервіс надання електронних документів з підтвердженням QR-кодом.

Сервіс надається для користувачів веб-порталу Пенсійного фонду України, які увійшли на Портал за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Через Веб-портал Пенсійного фонду України можна отримати такі електронні документи з QR-кодом:

довідку про доходи пенсіонера для визначення субсидій (містить дані про розмір пенсії без урахування окремих видів виплат)

довідку про доходи пенсіонера (загальний розмір призначення пенсії)

індивідуальні відомості про застраховану особу (форма ОК-5) (містять інформацію про страховий стаж, заробітну плату та сплату страхових внесків страхувальниками)

витяг з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (містить дані про статус застрахованої особи/отримувача страхової виплати;

дані про набутий страховий стаж;

відомості про страхувальників, про періоди трудових відносин; відомості щодо нарахованої заробітної плати, що враховується для розрахунку страхових виплат та страхового стажу;

відомості про особливі умови праці, про суми добровільних внесків; дані пенсійної справи;

відомості про інші види загальнообов’язкового державного соціального страхування).

Зазначені електронні документи дійсні для оформлення субсидій, документів у центрах надання адміністративних послуг, посольствах та консульських установах, пред’явлення в банківських установах, органах фіскальної служби, виконавчої служби, територіальних органах міграційної служби тощо.

Перевірити достовірність видачі електронних документів з QR-кодом можна через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України у розділі “Верифікація виданих документів” http:portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/DocConfirn (інструкція додається).

Електронний документ з QR-кодом, підписаний електронним цифровим підписом Пенсійного фонду України згідно з чинним законодавством є аналогом паперового документу, підписаного відповідальною особою в органі Фонду.  

 

ІНСТРУКЦІЯ

щодо проведення перевірки достовірності видачі електронних документів з  QR-кодом через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України

Достовірність електронного документу з  QR-кодом виданого через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України можна перевірити на офіційній сторінці порталу електронних послуг Пенсійного фонду України: http://portal.pfu.gov.ua/

Крок 1

У розділі “Верифікація виданих документів” необхідно ввести перевірочний код документу, який розташований під QR-кодом паперового документу і натиснути кнопку “Отримати код підтвердження”.

 

Або за допомогою сканера чи мобільного пристрою відсканувати QR-код, перейти за активним посиланням та натиснути кнопку “Отримати код підтвердження”.

Крок 2

На мобільний номер телефону, який вказаний при замовленні довідки, прийде SMS повідомлення з кодом підтвердження (валідації), який необхідно ввести в поле “Пароль з   SMSта натиснути кнопку “Отримати документ”.

 

В полі попереднього перегляду з’явиться відповідний документ в електронному вигляді, що і буде підтвердженням того, що його сформовано за даними, наявними в Реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Електронний документ з QR-кодом, підписаний електронним цифровим підписом Пенсійного фонду України згідно з чинним законодавством є аналогом паперового документу, підписаного відповідальною особою в органі Фонду.  

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту