Чортків online

Затверджено Програму забезпечення житлом окремих пільгових категорій осіб

З метою покращення матеріально-побутового забезпечення окремих пільгових категорій громадян на черговій 41 сесії міської ради депутати затвердили Програму забезпечення житлом окремих пільгових категорій осіб на умовах співфінансування на 2018 рік.

Оскільки цільові державні програми не можуть у повному обсязі вирішити проблеми забезпечення житлом окремих пільгових категорій осіб, питання їх житлового забезпечення за допомогою бюджетних коштів місцевого рівня стало одним із пріоритетних завдань органів місцевого самоврядування, у тому числі, Чортківської міської ради.

Реалізація цієї Програми здійснюється шляхом придбання житла на умовах співфінансування для її учасників, які перебувають на квартирному обліку у місті Чорткові.

Однією з умов, прописаних в Програмі, є забезпечення співфінансування претендентів 50-відсоткової ринкової вартості житла за рахунок особистого внеску.

Придбання житла зазначеними категоріями громадян на умовах співфінансування відбувається відповідно до списку учасників Програми, які перебувають на квартирному обліку у виконавчому комітеті міської ради з урахуванням дати взяття на пільговий квартирний облік.

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету у сумі, що не перевищує 200 000 грн, інших не заборонених чинним законодавством джерел та власних коштів громадян, які забезпечуються житлом на умовах співфінансування.

Міський голова Володимир Шматько:

«Цього року ми заклали невелику суму на реалізацію цієї Програми, відповідно до можливостей міського бюджету. Але з часом маємо намір збільшити фінансування подібних програм, щоб допомогти воїнам АТО, афганцям, родинам загиблих, які роками стоять на квартирній черзі для покращення житлових умов та сприяти вирішенню цих проблем».

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту