Чортків online

Сесійну залу міської ради прикрашають творчі роботи Ольги Зеленої

У рамках святкування Дня Незалежності України у приміщенні міської ради відбулося відкриття виставки майстрині сучасного декоративного-прикладного мистецтва Ольги Зеленої.

Для вихованців старшої групи дитячого садочка № 6 мисткиня провела майстер-клас. Дітки створили дитячу аплікацію на тканині під назвою «Ми – Україна». Їм така робота дуже сподобалась.

У сесійній залі знаходиться лише маленька частина творчих робіт Ольги Зеленої, адже виставка авторки проходить і в Чортківському районному комунальному краєзнавчому музеї.

Довідка:

Ольга Олексіївна Зелена народилася в м. Києві 10.07.1937 року в робітничій родині Корсунів. Під час війни разом з матір’ю була вивезена до Німеччини на примусові роботи.

У 1948 році разом з батьками дівчинка оселилась у Чорткові. Навчалася у Теребовлянському культосвітньому технікумі. У 1958 році розпочала свою трудову діяльність у бібліотеках на різних посадах.

З дитинства займалася різними видами рукоділля: аплікацією на тканині, мереживом, макраме, вишивкою, м’якою іграшкою, малювала. З початку 1980-х років приймала участь у виставках образотворчого мистецтва.

У липні 1997 року Ользі Зеленій присвоєно звання “Майстер сучасного декоративно-прикладного мистецтва в галузі аплікації”. В доробку майстрині більше 170 робіт.

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту