Чортків online

У Чорткові на горі Юрчинських майоріє Державний Прапор України!

Сьогодні о 9 -й годині ранку на горі Юрчинських відбулась офіційна церемонія підняття Державного Прапора України — головного символу нашої суверенної держави.

2 вересня 1991 року над будинком Верховної Ради України було піднято синьо-жовтий прапор, символами якого є чисте небо та пшеничне поле. Сьогодні синьо-жовтий прапор майорить на всіх державних установах України. Він здіймається над усіма посольствами нашої держави. З прапором як символом свободи і волі, віри та сили українського народу і сьогодні найкращі сини України ведуть боротьбу з ворогом за незалежність нашої країни у зоні антитерористичної операції.

Освящення Національного стягу провели Преосвященний Владика Димитрій Григорак разом з всечесними отцями.

Почесне право підняти Державний Прапор України було надано військовослужбовцям Збройних Сил України старшому солдату Мар’яну Меленю та солдату Лілії Гриндулі .

Зі словами настанови до присутніх звернулись Преосвященний Владика Димитрій Григорак, Всечесний отець-декан Михайло Левкович.

Преосвященний Владика, зокрема, сказав:

“Навіть не маючи держави, ми мали свої символи. Здавалось, що значить синьо-жовтий Прапор, звук Гімну чи символ Тризуба. Це речі рукотворні, але за них віддавали життя тисячі і мільйони людей. Без цих символів нема повноцінної нації, нема держави. Знак Прапора це не тільки символ суверенної країни, це знак кожного громадянина, частинка нашої особистості. Бережімо ці символи і дякуймо Богові, що він дав нам їх”.

Святкової атмосфери додали виступи народного аматорського хору «Благовіст» та учениці Чортківської музичної школи Ангеліни Кілярської.

Вітаючи з великим святом, міський голова Володимир Шматько зазначив:

«Синьо-жовтий прапор – це символ нашої відновленої державності. Якщо ми цінуємо наші національні символи, якщо вони є в серці, якщо мама і тато навчили, у садочку і в школі привчили, то ціле життя ми будемо цінувати те, хто ми є.

Дуже часто за межами українці на свята чи у будні ходять із маленьким символом, своєю частинкою – синьо-жовтим прапором, щоб показати свою національну ідентичність. На жаль, в Україні сьогодні немає традиції кожному вивісити свій рідний прапор навіть у такий святковий день.

Дуже дякую усім, хто долучився та показав, що національний стяг має місце на будинках, квартирах, магазинах. Неважливо, де і якого розміру. Він має майоріти. Це дуже важливо.

Хлопці, які служать у зоні АТО, постійно тримають у руках або вервичку, або прапор. Пам’ятаю, що разом з фотографією сім’ї, молитовником і частинкою великої країни, прапор був отим найсвятішим.

Ми цінуємо тільки, коли втрачаємо, ми не цінуємо, коли живемо. Давайте у Чорткові без жодних слів «прошу» вивішувати на своїх оселях прапори, завтра всім зібратися на святковому концерті. Повірте, День Незалежності – це не день, коли треба їхати на грядку, бо це державний вихідний. Завтра величезне свято – день, коли незалежність було не здобуто. а відновлено.

Ми занадто швидко заспокоїлись і думаємо, що все в Україні і в Чорткові, зокрема, відбудеться без нас. Пам’ятаймо, ми – українці! Не на словах, а на ділі!
Слава Україні!»

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту