Чортків online

Чортків відсвяткував День відновлення Незалежності України

Святкування Дня Незалежності України у Чорткові традиційно розпочалось із богослужінь у храмах різних конфесій, після чого о 12:00 біля Хреста Незалежності, що неподалік від Церкви Святої Покрови, відбулась спільна молитва за Україну, де зібрались настоятелі УПЦ та УГКЦ спільно з вірянами, представниками влади та громадськості.

Опісля, а саме о 16:00 у Парку культури і відпочинку ім. І. Франка розпочався святковий концерт, приурочений 27 річниці відновлення Незалежності нашої держави.

На сцену Співочого поля один за одним виходили талановиті дошкільнята, школярі, вихованці Палацу дітей та юнацтва, різноманітних танцювальних та вокальних студій, демонструючи таланти, майстерне виконання та любов до рідної, і головне, вільної та незалежної України.

Благословили свято Владика Бучацький УГКЦ Димитрій Григорак та настоятель церви Святої Покрови Михайло Левкович.

Владика Димитрій Григорак, зокрема, зазначив: «Вітаю усіх нас зі святом свободи. Це великий день для нашого народу та держави. Кожного року ми з вдячністю та болем у серці згадуємо усіх, хто віддав своє життя за те, щоб ми сьогодні святкували.

Є така ініціатива вірян нашої церкви, яка звернена до усіх людей доброї волі незалежно від конфесії та віросповідання, підтримати наших воїнів особливою зброєю – спільною молитвою. Адже саме молитва ломить залізо».

Вітаючи жителів та гостей Чорткова із величним святом, міський голова Володимир Шматько, зазначив: «День відновлення Незалежності України – після Різдва та Великодня – найбільше свято для кожного громадянина нашої держави. 27 років тому Україна не здобула, а відновила свою Незалежність.

Дуже шкода, що нас сьогодні зібралось не так багато, як би хотілось. Багато з нас, замість того, щоб приєднатися до спільної молитви за Україну та відсвяткувати цей знаменний день, вирішили, що якісь свої справи на грядках чи у домі, є важливішими.

Ми хочемо, щоб Президент змінив країну, міський голова зробив у місті все можливе й неможливе, але ніколи більшість з нас не починає з себе. Ми чекаємо, що хтось збудує нам нову країну. Але все починається з нашого серця і з наших добрих справ.

Свого часу Володимир Мармус відсидів 20 років у тюрмі за те, що підняв у Чорткові заборонений синьо-жовтий прапор. Ми не знаємо як це. Тому що сьогодні вільно можемо вивішувати прапори, співати Гімн чи казати «Слава Україні!».

Дорогі українці! Даваймо оцінку своїм діям. Ставаймо сильнішими! Не виїжджаймо масово з країни. Бо чим швидше нас не буде тут, тим швидше в нас не буде України! Україна – це те, за що помирали вчора і сотні років тому.

Бажаю вам, дорогі українці, бути єдиними, чути один одного і любити Україну і Чортків своїми справами. Тоді у нас буде так, як хотіли ті, кого вже з нами нема. Вітаю усіх українців, які, попри усі негаразди, любить свою країну. Хай Господь Бог дарує нашій Ненці мир! Зі святом! Слава Україні!»

Із вітальним словом звернулися також голова Чортківської райдержадміністрації Оксана Чайчук та депутат Тернопільської обласної ради Любомир Білик.

Рівно о 18:00 усі глядачі спільно із вокальним ансамблем «Оксамит» виконали церковний Гімн України, і таким чином долучились до всесвітньої молитви за нашу державу.

Не обійшовся концерт і без церемонії нагородження. За активну громадянську діяльність, патріотизм, мужність у боротьбі за здобуття Незалежності України, становлення її як держави та з нагоди відзначення 27-ої річниці проголошення Незалежності України почесною відзнакою Чортківського міського голови «За честь і відвагу» нагороджено літератора, українського громадсько-політичного діяча Володимира Мармуса.

Грамотами Чортківської міської ради також нагороджено членів міської організації «Народний рух України» Ірину Баранюк, Богдана Гевка, Богдана Лісовського, Ігоря Слоновського та Василя Яблоня.

Опісля офіційної частини глядачів своїми виступами вражали спеціальний гість – соліст-вокаліст Віа «Меломани» Олександр Москальов та гурт «DeLuxe Music».

Сектор з питань внутрішньої політики з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту