Чортків online

Відбувся черговий прийом громадян

 Міський голова Володимир Шматько провів черговий прийом громадян. Більшість питань, з якими звернулись жителі Чорткова, стосувались комунальних питань, виділення матеріальної допомоги, порушення добросусідських відносин, допомоги в працевлаштуванні та ін.

Мешканці багатоквартирного будинку по вул. Т. Шевченка, 7 виявили бажання скористатись Програмою підтримки та стимулювання створення ефективних ОСББ у місті Чорткові на 2018-2020 роки. Заступник голови комісії у справах освіти та виховання Бучацької Єпархії УГКЦ Неоніла Душкан звернулася з проханням залишити вивчення предмета «Основи християнської етики» в обсязі 1 години на тиждень у кожному класі в навчальних закладах міста, що сприятиме покращенню якості духовного виховання учнівської молоді.

Відповідно до проекту робочих навчальних планів закладів загальної середньої освіти міста Чорткова на 2018-2019 н.р. передбачено 0,5 години для вивчення «Основ християнської етики», що фінансується з державного бюджету. У п.1.14. наказу управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації від 15.08.2018 року № 209 «Про організацію освітнього процесу в 2018/2019 навчальному році та освітні програми закладів загальної середньої освіти» зазначено: «Основну увагу приділяти вивченню серед інших предметів і основ християнської етики і моралі».

Володимир Шматько дав доручення начальнику управління освіти, молоді та спорту Людмилі Поліщук вивчити питання. Фінансування проводити з місцевого бюджету.

Жителі вул. Підгірна прийшли на прийом до міського голови з колективним зверненням допомогти з ремонтом дорожнього покриття.

Мер міста уважно вислухав кожного заявника та доручив керівникам відповідних структурних підрозділів всебічно сприяти у їх вирішенні.

Деякі питання Володимир Шматько вирішив безпосередньо під час прийому. За результатами прийому міський голова дав доручення відповідним структурним підрозділам оперативно і повною мірою сприяти у їх вирішенні.

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту