Чортків online

Сім’ї учасників АТО відпочивали в Карпатах

У рамках реалізації міської програми “Соціальна підтримка сімей, дітей та молоді на 2018-2020 роки” за ініціативи Центру соціальних служб для дітей, сім’ї і молоді Чортківської міської ради був організований оздоровчий відпочинок для сімей військових, які перебувають у зоні АТО, який проходив з  24 по 26 серпня 2018 року в реколекційному відпочинковому домі, Монастирі сестер мироносиць в м. Яремче.

Працівники Центру соціальних служб для дітей, сім’ї і молоді Чортківської міської ради провели набір й відправлення сімей на відпочинок та завчасно розробили план заходів, екскурсій, розваг. Всього оздоровились 26 чоловік, з них 12 дітей. На проїзд для сімей учасників бойових дій в зоні АТО з міського бюджету виділено кошти в сумі 10 тис. грн.

З благословення Преосвященного Владики Димитрія Григорака Єпископа Бучацького УГКЦ, групу супроводжував о. ігумен Іреней ЧСВВ (Чин святого Василія Великого).

Протягом трьох днів сім’ї мали змогу не тільки цікаво провести дозвілля, але й збагатитись духовно. Кожен день розпочинався з Святої Літургії. Духовні бесіди з о. ігуменом мали великий вплив на учасників групи.

У перший день відпочинку, а саме у День Незалежності України, на відпочивальники куштували смачний, приготовлений з турботою та любов’ю обід у Монастирі сестер, після чого відбулось сходження на полонину “Горган” (с. Микуличин).

Щойно група розмістилася на полонині, аби посмакувати смачних гуцульських сирів, почався проливний дощ з градом. Проте, негода не зіпсувала нікому настрою. Учасники мали змогу ближче познайомитись, поспілкуватись, співали українських пісень.

Упродовж наступних днів сім’ї побували у Буковелі, їздили на полонину “Перці” (с. Яблуниця). Ця місцина не залишила байдужим нікого. Усі були приємно вражені побаченим та почутим. Особливо весело і пізнавально було діткам. Сім’ї мали чудову можливість ознайомитись з цікавими роботами народних умільців, слухати трембіту та спів троїстих музик, спробувати власноруч розпалити ватру.

Згідно з екскурсійною програмою туристи відвідали вольєрне лісове господарство та сувенірний ринок у м. Яремче.

Відпочиваючи, дорослі та діти насолоджувалися чудовими краєвидами Карпат, дихали свіжим цілющим повітрям, куштували смачні страви, спілкувалися, розважалися.

ЦССДСМ міської ради щиро вдячний усім сім’ям за теплі емоції та відкритість, сестричкам за теплий прийом, прекрасні умови проживання, о.ігумену Іренею  за духовний супровід.

  Насичена програма перебування залишили у дітей та дорослих незабутні позитивні враження від поїздки.

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту