Чортків online

Робота над Стратегією розвитку міста триває

У рамках проекту «Польський досвід для розробки Стратегічного плану розвитку Чортківської міської ради Тернопільської області на 2019-2026 роки» програми RITA – «Зміни в регіоні» з 28 по 30 серпня в приміщенні міської ради проходив тренінг з розробки стратегії плану розвитку м. Чорткова на 2019-2026 роки.

У вітальному слові міський голова Володимир Шматько зазначив: «Проект, який ми починаємо реалізовувати є дуже важливим для нашого міста.

Завдячуючи наполегливій праці відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності міської ради, ми виграли грант у розмірі 59 148 тисяч злотих (461 355 тисяч гривень) для написання стратегічного плану розвитку Чортківської міської ради на 2019-2016 роки!».

Протягом першого дня тренінгу польські експерти – Ян Грабовський та Ельжбета Висоцька обговорили з членами робочої групи з розробки стратегії методи активного планування стратегії, здійснили SWOT-аналіз.

На другий день присутні працювали в групах над побудовою «дерева проблем», причин, що їх зумовили та їх наслідками.

Третій день був присвячений визначенню індикаторів досягнення цілей, джерел фінансування завдань, основ реалізації стратегії та інформуванню жителів.

У підсумку присутніми було визначено, що стратегія має враховувати все розмаїття інтересів різних політичних, економічних, соціальних груп. Лише тоді така стратегія здатна стати справою всієї громади на багато років уперед.

Програма RITA – «Зміни в регіоні» співфінансується Польсько-Американським Фондом Свободи. Проект було подано в партнерстві із Товариством Розвитку Сольця-Куявського з м.Солець-Куявський, Куявсько-Поморського воєводства (Польща).

Довідково: програма RITA – це грантова програма, яка комплексно підтримує міжнародну співпрацю – від допомоги в опрацюванні концепції проекту та побудови проектного партнерства через фінансування найкращих ініціатив – до постійної інформаційної підтримки дофінансованих ними суб’єктів та працює в таких країнах як Україна, Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Росія.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту