Чортків online

Виконкомом затверджено порядок надання платних освітніх послуг

Для розширення діяльності закладів загальної середньої освіти міста Чорткова, збільшення спектру освітніх послуг, які не передбачені бюджетним фінансуванням за штатним розписом, але батьки та учні мають бажання займатись цим видом навчально-виховної діяльності виконавчим комітетом затверджено Положення про порядок надання платних освітніх послуг.

Прийняттю цього рішення передував наказ Міністерства освіти і науки України від 25.06. 2018 р. № 677 “Про Порядок створення створення груп продовженого дня у державних і комунальних закладах середньої освіти”.

Також це Положення розроблено управлінням освіти, молоді та спорту відповідно до Закону України “Про освіту”, постанов Кабінету Міністрів України й інших законодавчих актів.

До переліку платних послуг включено:

підготовка до вступу до вищих навчальних закладів та до зовнішнього незалежного оцінювання;

проведення понад обсяги, встановлені навчальними планами, навчання в гуртках (факультативах) з вивчення іноземних мов, комп’ютерної підготовки, гри на музичних інструментах, хореографії тощо;

організація, проведення у позанавчальний час ( у т.ч. канікули, святкові та вихідні дні) заходів за освітнім, науковим, технічним, художнім та ін. напрямками;

перебування дітей у групах продовженого дня та ін.

Послуги зазначеного переліку надаються на безоплатній основі:

дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям-інвалідам, дітям, батьки яких загинули під час участі в АТО, дітям, батьки яких є учасниками бойових дій на території проведення АТО, діти, батьки яких беруть участь в АТО, дітям, батьки яких отримали інвалідність під час участі в АТО.

Згідно з Положенням заклади загальної середньої освіти зобов’язані безкоштовно надати повну, доступну та достовірну інформацію щодо порядку та умов надання конкретної платної освітньої послуги, її вартості, порядку та строку оплати.

Платні послуги надаються на підставі письмової заяви батьків або осіб, що їх замінюють, що складається замовником у довільній формі: договору (контракту) — для фізичної або юридичної особи.

Керівник закладу загальної середньої освіти відкриває групи, зараховує дітей до них відповідним наказом згідно з поданими батьками заявами.

За ініціативи міського голови Володимира Шматька вирішено, що батьки своїми коштами покриватимуть лише заробітну плату вчителям, які займатимуться з дітьми в позаурочний час, всі ж інші витрати, пов’язані з утриманням навчальних закладів будуть фінансуватись з міського бюджету.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту