Чортків online

Володимир Шматько: «Створення ОСББ – шлях у майбутнє»

Міський голова Володимир Шматько на запрошення мешканців багатоквартирного будинку, що по вул. Незалежності, 86 відвідав збори членів ОСББ. У зазначеному будинку потрібен ремонт даху, і жителі сподіваються на співфінансування з міського бюджету.

З метою заміни вікон у під’їздах це ОСББ цього року вже скористалось Програмою підтримки та стимулювання створення ефективних ОСББ у місті Чорткові на 2018-2020 роки, згідно з якою міська рада співфінансує проведення робіт з енергоефективності. Всього у цьому будинку замінено 192 вікна та одні двері загальною вартістю 202 тисячі гривень.

Оскільки мешканці ОСББ отримали відшкодування від держави ще й за допомогою «теплого кредиту» та мають на меті відшкодувати відсотки по кредиту за допомогою обласної програми відповідно до якої повертають 12 відсотків, заміна вікон їм обійшлася невеликим коштом.

Міський голова Володимир Шматько:

«Дуже приємно, що ви відійшли від комунального підприємства «Чортків дім» та створили ОСББ. Я ще раз наголошую на тому, що ОСББ – це крок у майбутнє, і ви його зробили.

Моя думка стосовно допомоги у фінансуванні багатоквартирним будинкам незмінна: просто так гроші на потреби багатоквартирних будинків з міського бюджету не виділятимуть.

Квартири у багатоповерхівках приватизовані, тобто є такою ж приватною власністю як і окремі будинки, так званий, приватний сектор. Все, що у вас спільне, – це прибудинкова територія, ліфти, підвали, дах та сходові площадки. Тому, необхідно, аби на потреби цих елементів вашого будинку, ви здавали гроші і дбали спільно.

Цей будинок є ваш, і ви молодці, що зуміли організувати роботу так, що отримали і «теплий кредит» на заміну вікон, і співфінансування з міського бюджету.

За те, що проявляєте ініціативу і самі шукаєте шляхів вирішення проблем у будинку, від мене як міського голови буде підтримка».

Очільник міста запропонував мешканцям будинку дізнатися кошторисну вартість ремонту, зібрати половину необхідної суми та у подальшому скористатися від міської ради умовами тієї ж Програми підтримки та стимулювання створення ефективних ОСББ у місті Чорткові на 2018-2020 роки.

Також Володимир Шматько на зауваження мешканки будинку щодо незгоди із керівництвом обраної голови ОСББ, зауважив, що для вирішення усіх організаційних питань є збори, де піднімають такого роду питання.

«Для прийняття якогось рішення: чи то зміни голови ОСББ, чи певних робіт, які потрібно виконати, потрібна більше, ніж половина голосів представників кожної з квартир, – звернув увагу міський голова. – Більшість вирішує все: і в будинку, і в місті, і в країні загалом.

Закликаю мешканців усіх 84 багатоквартирних будинків, які обслуговуються комунальним підприємством «Чортків дім», створювати ОСББ. Своїми внесками (і то немалими!) до КП «Чортків дім», ви виплачуєте зарплату працівникам підприємства, комунальні послуги та податки цього підприємства, але аж ніяк не вирішуєте проблем свого будинку.

Так звані ЖЕКи – це минуле, яке не повернеться. По-іншому вже не буде. Створюючи ОСББ, ви керуєте своїми ж коштами».

Сектор з питань внутрішньої політики з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту