Чортків online

Із засідання оргкомітету

З метою вшанування пам’яті видатного земляка, активного громадського діяча, хорового диригента, композитора, фольклориста, педагога, професора Степана Стельмащука розпорядженням міського голови Володимира Шматька утворено організаційний комітет.

Сьогодні відбулось перше засідання оргкомітету за участі заступника міського голови Романа Тимофія, працівників управління культури, релігії та туризму й інших структурних підрозділів, депутата міської ради Лесі Садовської, представників освіти, культури, духовенства, громадськості.

Ініціатором заходу по відзначенні дня народження Степана Ільковича Стельмащука (08.10.1925-03.01.2011), уродженця с. Скородинці, Чортківського району, який був не лише визначним музикантом, але й невтомним борцем за українську ідею, виступив активний житель Чорткова Роман Критюк, який особисто був знайомий з видатним земляком.

Роман Кузьмович розповів про життєвий і творчий шлях композитора, а також зазначив, що Степан Стельмащук протягом одного року (7 клас) навчався у загальноосвітній школі № 6 (на той час залізнична семирічна школа №15). У зв’язку з цим запропоновано у літопис цього навчального закладу вписати і його ім’я поряд з іншими видатними випускниками школи.

Стосовно інших ідей по вшануванні пам’яті професора Степана Стельмащука – вирішено обговорити їх на наступному засіданні після детального вивчення і узгодження усіх організаційних та фінансових питань.

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту