Чортків online

Усиновлення – це любов назавжди

Під такою назвою у центрі міста Чорткова, біля центрального входу до міської ради служба у справах дітей спільно із центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді провели флешмоб.

Оскільки 30 вересня в Україні традиційно відзначають День усиновлення, ця акція була спрямована на привернення уваги до дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яких виховують в інтернатних закладах і які очікують на усиновлення.

У Тернопільській області на всиновлення чекають 270 дітей. У Чорткові є 10 сімей, де виховуються 11 дітей віком до 18 років, 11 дітей виховуються у сім’ях опікунів та піклувальників, 5 дітей отримали право щодня пригортатися до мами і тата у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. А ще 5 дітей, які можуть бути усиновленими, чекають на родину.

Упродовж 30 хвилин Всеукраїнського флешмобу кожен присутній мав змогу задуматися, наскільки  важливими й безцінними є слова «сім’я», «діти» та «батьки».

Перехожим працівники служби у справах дітей та центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді роздавали інформаційні буклети на тему усиновлення, а діткам – червоні кульки у вигляді сердечок.

Наприкінці, усі разом як символ любові та небайдужості, сформували серце.

Сподіваємось, що завдяки таким акціям в Україні ще більше дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, стануть повноцінними членами родин, де люблять та оберігають та кожного дня говорять такі рідні й ласкаві слова «Мамо» й «Тату»!

Сектор з питань внутрішньої політики з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту