Чортків online

Із чергового прийому громадян

За допомогою у розв’язанні земельних, соціально-побутових, житлово-комунальних та інших питань до міського голови Володимира Шматька звернулися жителі міста. Звернення були як особисті, так і колективні.

Зокрема, мешканці будинку, що за адресою: вул. В. Великого, 2Б – члени ОСББ «Світанок-100» звернулися до міського голови з проханням допомогти у капітальному ремонті труб. Оскільки Володимир Шматько всіляко підтримує та сприяє створенню ОСББ, він погодився підтримати мешканців цього будинку.

Стосовно будівництва каналізаційної системи звернулись жителі вулиці Залізничної.

Володимир Шматько пояснив заявникам, що майже весь район Залізничної (а це також вулиці Броварова, Білецька, Надрічна, Середня, Коротка, Чортківська, К. Рубчакової та інші) не має каналізаційної системи або потребує ремонту.

«Щоб каналізувати весь район Залізничної, потрібно близько 17 мільйонів гривень. Цього року нам виготовляють проектно – кошторисну документацію. Потім ми подамо цей проект до Міністерства екології та природних ресурсів України і, можливо, наша пропозиція буде відібрана до фінансування з державного бюджету. Саме таким способом ми свого часу отримали більше 30 мільйонів гривень на будівництво очисних споруд.

Відтак усі каналізаційні стоки з верхніх вулиць району Залізничного вулицею Залізничною стікатимуть у каналізаційну насосну станцію, що біля моста.

100 чи 200 метрів каналізаційної труби не вирішить проблему й нікого не врятує. Якщо ми прокладемо зараз цю трубу, її потім потрібно буде міняти на потужнішу».

Жителі вулиці Підгірної попросили очільника міста підтримати їх ініціативу щодо прокладання бруківки. Оскільки по цій вулиці дуже погана дорога, жителі готові своїми силами закласти бруківку. Володимир Петрович, вислухавши пропозицію, пообіцяв закупити відповідну кількість дорожньої бруківки за кошти міського бюджету, аби впоратись з цими роботами до зими.

Сприяння міського голови отримали жителі верхньої частини вулиці Броварової щодо проведення вуличного освітлення.

Упродовж прийому до голови міста звернулось декілька людей, які мають земельні ділянки, де вирощують городину, на території майбутньої промислової зони. Оскільки за деякий час на цій ділянці (площа – 90 гектарів) розпочнуться будівельні роботи, людям пропонують звертатися до відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища з метою написання заяв на виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства із зазначенням відповідної площі.

Усі звернення громадян міський голова взяв під особистий контроль та доручив працівникам відповідних структурних підрозділів міської ради та керівникам комунальних підприємств сприяти у їх вирішенні.

Сектор з питань внутрішньої політики з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту