Чортків online

Комфортні умови для дітей — першочергове завдання міської влади

Міський голова Володимир Шматько: “Освітянська галузь є пріоритетною для міської влади. Ця позиція залишається незмінною для мене як міського голови. Адже суспільство довірило нам найцінніше — молоде покоління. І від того, наскільки багато душі, знань, турботи ми вкладемо в них сьогодні, – такою й буде наша держава завтра. Тому, ми намагаємось працювати таким чином, щоб практично кожен навчальний заклад отримав певну матеріальну підтримку. Прагну, щоб усі школи, дитсадки були модернізовані, утеплені, ремонтувались, ставали сучаснішими та комфортними”.

Про заходи, проведені в навчальних закладах міста напередодні нового опалювального сезону, коментар начальника управління освіти, молоді та спорту Людмили Поліщук.

“Насамперед, ремонтні роботи розпочали у дитячому дошкільному навчальному закладі № 3. Оскільки невідкладних заходів потребував дах, то наразі проводиться перекриття даху з елементами утеплення і обробкою дерев’яних балок. Вартість цих робіт складає 970 тис. грн.

Стосовно ДНЗ № 6, то ремонтні роботі по заміні усіх батарей опалення ведуться у два етапи, окремо I та II поверх. Згідно з розрахунками проектно-кошторисної документації вартість робіт на I поверсі складає 199 тис. 818 грн., II поверх — 199 тис. 500 грн. Також придбано газовий лічильник, вартістю 8 тис. 080 грн.
Аналогічний лічильник буде встановлено і в ДНЗ № 8.

На виконання доручення міського голови Володимира Шматька щодо необхідності заміни усіх санвузлів у дошкільних навчальних закладах, такі роботи вже здійснено минулого року у садочку № 7, а цьогоріч нагальної заміни потребував санвузол у дитячому садочку № 1. Вартість робіт відповідно до проектно-кошторисної документації – 160 тис. 312 грн. (сюди входить також заміна бойлера, що дасть можливість дітям користуватись теплою водою, а працівникам — полегшить прибирання території).

У ЗОШ I-III ст. № 6 до початку опалювального сезону буде закуплено і встановлено два лічильники, вартістю 19 тис. грн. кожен. Ще планується придбати 2 котли (орієнтовна вартість 53 тис. грн). Варто зазначити, що ми віднайшли ідентичні котли тим, що були встановлені й добре зарекомендували себе протягом часу їх експлуатації (15 років). Це дасть змогу не проводити роботи по зварюванню всіх входів і виходів для встановлення котлів та, відповідно, зекономити кошти.

Важливим кроком по забезпеченню належних умов навчання і перебування школярів у загальноосвітній школі-інтернаті стало рішення міської ради щодо її реорганізації. Тепер вона має спортивний профіль і називається Чортківська ЗОШ № 3 ім. Р. Ільяшенка. Цього року там капітально відремонтували фойє (250 тис. грн.), приміщення навчального корпусу (51 тис. 120 грн.), спального корпусу (179 тис. 060 грн.), закупили ноутбуки та модуль зв’язку (49 тис. 869 грн.), замінили 20 вікон в кабінетах на II поверсі (165 тис. грн.), проведено поточний ремонт системи опалення (заміна труб, кранів, часткова заміна батарей) в спальному корпусі на суму 190 тис. грн., у плані – такі ж роботи будуть проведені у навчальному корпусі.

Великі позитивні зрушення чекають і на найбільшу у нашому місті ЗОШ I-III ст. № 5. Як відомо, у травні 2017 року проектна пропозиція «Термосанація будівлі Чортківської ЗОШ № 5» була відібрана міжнародною фінансовою організацією «Північна Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО)». Допомога НЕФКО полягає у тому, що місту Чорткову надається кредит у сумі 8 млн. грн. під 3 % річних на 5 років зі щоквартальним погашенням кредиту рівними платежами відповідно до кредитного договору. Ще одним досягненням стало додаткове виділення у рамках цього проекту Фондом Е5Р грантових коштів у сумі 2 628 624 грн. для реалізації проекту на безповоротній основі без сплати жодних відсотків.
Чортківська міська рада провела тендер на визначення підрядника з виконання робіт. Хід проведення тендеру та пропозиції усіх фірм, які подали заявку на проведення відповідних робіт, були перевірені представниками НЕФКО.
Наразі школа № 5 готується до приїзду підрядника. Попередньо з Києвом було узгоджено, що переможець тендерних торгів — це Івано-Франківська фірма ADAMSON. Ця фірма вже не один рік працює на ринку з НЕФКО і має позитивні відгуки. Є багато закладів освіти, де ця фірма проводила роботи по утепленню фасадів, заміни і встановлення вікон, дверей, індивідуального теплового пункту.

У загальноосвітній школі № 5 ми плануємо також встановити індивідуально тепловий пункт, повністю утеплити фасад стін (утеплення буде проводитись мінеральною ватою, товщиною 10 см), замінити вікна, двері, що ведуть до підвалів, частково дах (в тих локаціях, що найбільше потребують). На жаль, коштів не вистачає, щоб повністю замінити дах на шатровий. Тому, буде проведено реконструкцію тих ділянок, які найбільш проблемні. Що стосується системи опалення, то попередньо планувалось, що будуть замінені краники, деякі батареї, але фірма, котра виграла цей тендер надала ціну, що трохи завищує наші попередні розрахунки. Тому, потрібно було робити вибір. Узгодивши питання з представниками НЕФКО щодо відкладення цих робіт, ми плануємо уже в перших числах жовтня підписати договір про співпрацю з представниками фірми-підрядника, та розпочати заплановані роботи.

Звичайно, вирішити усі проблеми, що накопичувались роками в такий короткий термін неможливо. Проте, усі позитивні зрушення, які вже маємо, дають підстави вірити, що ми на правильному шляху. Тож, будемо і надалі спільно працювати для ще вагоміших здобутків. Адже наші діти заслуговують на найкраще, вони наша гордість, наше майбутнє!”

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту