Чортків online

У міській раді побувала гостя з Міністерства

З робочим візитом з метою ознайомлення про стан підготовки міста до опалювального періоду у міській раді перебували завідувач сектору благоустрою Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Світлана Отколенко та заступник управління житлово-комунального господарства Тернопільської ОДА Софія Близнюк. Також були присутні керівники відповідних структурних підрозділів міської ради та в. о. директора комунального підприємства теплових мереж Тернопільської обласної ради «Тернопільтеплокомуненерго» Юрій Козіцький.

У процесі зустрічі обговорено також питання благоустрою, як борються із порушниками, а також проблеми вивезення сміття, які виникли безпосередньо у нашому місті, та ситуацію з тимчасовими спорудами.

Що стосується системи теплопостачання та споживання газу, теплової енергії та електрики, міський голова Володимир Шматько зазначив:

«Централізованого теплопостачання житла вже немає. Причиною є те, що за багато років систему теплопостачання було розбалансовано. Люди масово звертались за дозволами на відключення квартир від центрального опалення. У будинках залишилося 10-20% квартир, які користувалися мережею центрального теплопостачання.

Після того, як вступив у дію Закон України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”, зобов’язавши всі будинки обладнати побудинковими вузлами обліку, людям почали приходити платіжки із незрозуміло великими сумами. Тому, аби допомогти жителям Чорткова, ми прийняли рішення відійти від системи центрального опалення житла.

За два роки ми відключили близько 226 квартир. Усім неспроможним оплатити витрати на індивідуальний газовий котел, виділяли певні кошти на ці потреби (всього – 584 800 грн.: 176 800 грн. – у 2017 році, 408 000 грн. – у 2018 році).

Тепер обласне підприємство «Тернопільтеплокомуненерго» обслуговує лише 26 бюджетних установ.

Опісля зустрічі у міській раді гостям показали елементи благоустрою, після чого усі спільно з міським головою та керівниками відповідних структурних підрозділів міської ради відвідали котельні Тернопільтеплокомуненерго», елементи благоустрою, ДНЗ № 8 та ЗОШ № 6, де частково перейшли на альтернативні джерела палива та електроенергію.

Сектор з питань внутрішньої політики з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту