Чортків online

Роботу відділу архітектурно-будівельного контролю визнано задовільною

На черговому засіданні виконавчого комітету заслухано звіт про роботу відділу архітектурно-будівельного контролю Чортківської міської ради за IV квартал 2017 – ІІІ квартал 2018 року.

Головний спеціаліст відділу Андрій Філіп зазначив, що місто Чортків стало другим містом у Тернопільській області, яке отримало функції контролю над будівництвом. Адміністративні послуги, які раніше надавалися в Тернополі, тепер мешканці Чорткова отримують за місцем проживання, що робить процес більш швидким та зручним.

Передача документів та повноважень Управління Держархбудінспекції Тернопільської області по м. Чорткову до відділу відбулась згідно з Актом приймання-передавання документів № 88 від 14.11.2017 року. Таким чином, Чортків став другим містом у Тернопільській області, який отримав функції контролю над будівництвом.

Орган держархбудконтролю вiдповiдно до покладених на нього завдань має ряд повноважень. Серед них надання, отримання, реєстрація, повернення документів, що дають право на виконання пiдготовчих та будiвельних робіт. За звітний період зареєстровано 76 таких документів, скасовано/призупинено – 4.

Також відповідний орган приймає в експлуатацiю закiнченi будiвництвом об’єкти (реєструє декларацiї про готовнiсть об’єкта до експлуатацiї та повертає такi декларацiї на доопрацювання для усунення виявлених недолiкiв). За звітний період зареєстровано 44 декларації про готовність об’єкта до експлуатації, скасовано/призупинено – 6.

За звітний період працівники відділу здійснили 78 виїздів для обстеження на вимогу, 44 перевірки, винесли 18 постанов про порушення законодавства в сфері містобудівної діяльності.

Загальна сума стягненого відділом адміністративного штрафу за правопорушення в сфері містобудівного законодавства – 111 570 грн.

За час роботи відділом прийнято 58 звернень вхідної кореспонденції, з них:
• 2 депутатських звернення;
• 2 адвокатських запити;
• інше (розпорядження, телефонограми, нормативно-правові роз’яснення, заяви та скарги на порушення законодавства у сфері містобудівної діяльності).

Керівник та спеціалісти відділу постійно працюють над підвищенням власної кваліфікації шляхом проходження курсів, семінарів, круглих столів та тренінгів.

Заслухавши та обговоривши інформацію про роботу відділу державного архітектурно-будівельного контролю за IV квартал 2017 – ІІІ квартал 2018 року члени виконкому вирішили взяти її до відома та рекомендувати посилити здійснення архітектурно-будівельного контролю за дотриманням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил.

Сектор з питань внутрішньої політики з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту